USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ігор Поліщук - про причини смороду у Луцьку

7 Травня 2017 20:07
Виконувач обов'язків міського голови Луцька Ігор Поліщук назвав причини появи смороду у місті. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Від самого початку основною причиною смороду була робота ТОВ "Біопаливно-енергетична компанія". Підприємство займається виробництвом біоетанолу і знаходиться на території цукрового заводу. З даного приводу мною було підготовлено відповідні звернення в Держпродспоживслужбу та Держекоінспекцію. Однак дієвих заходів зі сторони вказаних служб не було. Не сподіваючись на якусь допомогу від вказаних служб, мій заступник Костянтин Петрочук спільно з керівництвом вказаного підприємства, залучивши відповідних спеціалістів, знайшли метод нейтралізації неприємного запаху та впровадили його в дію. Після вжитих заходів, на територію міста запах більше не розповсюджувався.

В середу відбудеться спільна прес-конференція Костянтина Петрочука, інших представників міської ради та представників вказаного підприємства з детальною інформацією про проведену роботу в даному напрямку та стратегію на майбутнє.

Що стало причиною появи сьогоднішнього запаху - досліджуємо.

Однак хочу звернути увагу на те, що на території області, в тому числі й поблизу Луцька працює багато м'ясопереробних підприємств. Яким чином утилізують рештки ці підприємства після закриття Ковельського ветсанзаводу - невідомо. Утилізація таких рештків та відходів теж може бути причиною неприємного запаху. З цього приводу звернувся до Володимира Гунчика з проханням ініціювати перевірку усіх м'ясопереробних підприємств на предмет того, яким чином утилізують рештки й відходи. Чекаю реагування губернатора", - йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Анатоль_ Показати IP 7 Травня 2017 20:11
Треба терпіти, брати мої! І сморід витерпимо!
Житель Показати IP 7 Травня 2017 20:33
Не знаю що там нейтралізували, сьогодні просто нестерпно, так довго не витерпим
Анонім Показати IP 7 Травня 2017 21:03
Ігор Поліщук, а що смерділо ціле прошле літо? Чи вже забули, як боролися зі смородом минулого року. Тільки от тоді той спиртзавод був ще у проекті. і не було на кого кивати.
Справедливий Показати IP 7 Травня 2017 21:06
"...знайшли метод нейтралізації неприємного запаху та впровадили його в дію. Після вжитих заходів, на територію міста запах більше не розповсюджувався." Сьогодні, 07.05.17р., цілий день смердить, приїдь та понюхай, може тобі й не розповсюджується, а нам твоя нейтралізація вже очі виїдає, брехун.
Лучанин до Справедливий Показати IP 8 Травня 2017 15:57
Мiсто називаеться гавном кругом смердить.
Микола Показати IP 7 Травня 2017 21:07
Той, хто приймав об"єкт в експлуатацію, повинен разом з власником заводу сидіти в одній камері ! А продажна влада, яка над ними тримала свічку, - в другій ! Дати хабар - для них дешевше, ніж збудувати очисні споруди .
Анонім до Микола Показати IP 7 Травня 2017 22:45
Чесно, Миколо, я не думаю Що спирт роблять з г@в...на і трупів, бо смердить саме цим. Скоріше за все туди вивозять відходи ковбасні і асенізатори. Закриють там - будуть возити в друге місце. В минулому році возили на МКС і на Тарасова. Там прикрили - стали возити на цукровий. прикриють на цукровому будуть возити на Карбишева. ...
луцький Показати IP 7 Травня 2017 22:00
А що - Гунчик містом керує? :) Як в нас навчились від відповідальності ухилятись! У місті хто "керовник"?
тактак Показати IP 7 Травня 2017 22:01
Треба у Луцьку всі дороги перекрити! :)))
Кхе Показати IP 7 Травня 2017 22:23
Це запах гідності. А взагалі я не розумію чому в інших країнах з таким розбираються за два три дні і ніякі бюрократичні процедури не стають на заваді бо це питання здоров'я, а у нас спочатку рік лепечуть ні про що потім рік листи пишуть потім пів року обговорюють а потім коли вже люди починають тупо бунтувати то з величезною лінню щось почина рухатись. Невже не можна заборонити виробництво допоки не буде надано контракти на переробку, якого х...а санепідемстанція нічого не робить, усім все по...р. Європейська держава б..н із запахом гавна.
Якийсь дядько Показати IP 7 Травня 2017 22:24
є 2 пропозиції : 1. Зробити огласку на всю Україну, і почати фотатися у противогазах(распіраторах) з хештегом #ЛуцькСморід, також запросити программу Інша Україна Саакашвілі, і інші медіа. 2. Зібратися всім містом, зайти у Міську раду, і не відпускати мера, поки питання не буде вирішенно. Так не можна, ми не скоти!
Анонім до Якийсь дядько Показати IP 7 Травня 2017 23:50
а ще простіше - виловити машину, яка зливає фекалії і завезти їх поліщуку під хату, щоб не молов дурниць. при чому тут виробництво спирту, як смердить гі"ном ? !!!!!!!!!!!!!!!! специ ср"ні !!!!!!!!!!
СаньОК Показати IP 7 Травня 2017 22:47
Я знаю, як побороти сморід. Зберу команду. Потрібна пара юристів, двійко мікробіологів, інженер, слюсар і бандит
чиновник Показати IP 7 Травня 2017 23:03
шкода що влада починає "чухатись" лише тоді коли люди перекривають дороги або виходять на майдани. А ще боляче дивитись що модним і невід'ємним атрибутом будь-якого мітингу є людина у формі. Ваші батьки чи рідні які служили в Афганістані чи інших гарячих точках часто форму вдівали? Один чи два рази на рік. А в нас носять її ті хто в АТО не був або побув далеко від лінії фронту 5 днів і вже учасник бойових дій. А той хто був в самому пеклі і одівати її не спішить і з маршрутчиком за 4 гривні спорити не буде. Ось вона - причина смороду. Воняє те що гниле.Шкода що люди поставлені на межу виживання і не мають можливості достатньо приділяти уваги дітям та молоді і правильно її виховувати. А хто робить це за теперішніх часів -тому честь і хвала!
Анонім Показати IP 7 Травня 2017 23:04
Може то з Ковеля вже перевозять мертвечину в Луцьк. Хтось то перевіряв?Привезуть 15 машин і скинуть, йди потім докажи, що ті тварини там не лежали
мен Показати IP 7 Травня 2017 23:23
Видно, цією байкою хочуть приховати справжню причину смороду. Так як смерділо раніше майже завжди, але слабо і лише на невеликій території між Луцьком і Гіркою Полонкою. А на території цукрового такого не було.
львівська Показати IP 8 Травня 2017 01:41
сьогодні сморід ішов не з відстійників, смердіти починало десь від АС№2. Можливо вітер якось боком приніс, а може вже на території бувшої військової частини (та що на горбку між омеляником і баєвом) шось скидають...
Анонім Показати IP 8 Травня 2017 10:07
Вчора ввечері смерділо біля "Променя". Поставте + ,хто чув той запах. Щоб не бути голослівним
Житель міста Показати IP 8 Травня 2017 23:30
Вчора смерділо в р-ні ДПЗ. Відчинити вікно було нереально, сморід жахливий.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus