USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Стало відомо, де саме в Польщі побудують базу для армії США

2 Квітня 2019 07:40
НАТО побудує в Польщі склад для американської армії в селі Повідз (Великопольське воєводство).

Про це повідомляє Польське радіо з посиланням на слова генерального секретаря Альянсу Єнса Столтенберга.

Генсек НАТО зазначив, що на будівництво виділять 260 млн доларів. Там зберігатимуть броньовані машини, боєприпаси і зброю американської бригади.

За словами Столтенберга, інвестиція, яка отримала фінансування штаб-квартири, є ключовою завдяки близькості великого аеропорту.

«Ця інвестиція в інфраструктуру в центральній Польщі є частиною великих зусиль, які зміцнюють військову мобільність. Завдяки попередньому розміщенню обладнання ми збільшимо готовність наших військ до дій. Йдеться також про здатність швидко перевозити людей, а не тільки важку техніку», – сказав Столтенберг.

Він підкреслив, що інвестиція показує, як НАТО співпрацює зі США.

«Американські сили там дислокуються на основі двосторонньої угоди, але їх підтримують натівські інвестиції. Це добре для НАТО і для нас усіх», – додав Столтенберг.

Раніше Столтенберг повідомив, що НАТО побудує в Польщі склад для зберігання військової техніки США.

Нині в Польщі перебуває до 3,5 тисячі американських військовослужбовців танкової бригади на ротаційній основі в рамках операції Atlantic Resolve. У їхньому розпорядженні – 400 гусеничних машин, 900 одиниць колісної техніки, серед яких 87 танків Abrams та 18 самохідних 155-міліметрових гаубиць Paladin.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus