USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Станція «Голоби» припиняє продаж квитків

29 Травня 2014 07:00
У квитковій касі станції «Голоби» не можна буде придбати квитки на потяги з 1-го вересня 2014 року. Про це повідомили у прес-службі Ковельської районної ради.

Встановлено, що по станції «Голоби» середньодобовий об'єм продажу квитків за 4 місяці 2014 року становить 19 квитків в тому числі 13 квитків у приміському сполученні.

Згідно з пунктом 32.11 Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України, відкриття квиткових кас передбачено на станціях та зупинних пунктах, де кількість проданих проїзних документів за добу становить 50 і більше. На станціях і зупинкових пунктах, де обсяг продажу менший 50 квитків, суб'єкти господарювання можуть встановлювати інший порядок продажу з урахуванням місцевих умов (на окремих дільницях провідниками вагонів чи роз'їзними квитковими касирами, касирами- контролерами, провідниками.

Таким чином, з метою зменшення збитків від малодіяльних станцій та приведення чисельності штату у відповідність до обсягів перевезень, з 01.09.2014 року припиняється робота квиткової каси станції Голоби без відміни діючих зупинок поїздів відповідно до розкладу руху. Громадяни, які користуються послугами поїздів приміського сполучення матимуть змогу придбати проїзні документи у провідників вагонів поїздів.

Враховуючи наявні на сьогоднішній день технічні можливості замовлення та оплати квитків на поїзди дальнього сполучення через мережу Інтернет та за допомогою відділень Укрпошти, громадяни можуть викупити заброньовані та оплачені проїзні документи у квитковій касі будь-якої станції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus