USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинські студенти розмалювали європейсько-український стяг. ФОТО

25 Листопада 2013 14:30
Прапор з символікою української держави та Європейського союзу волинська молодь розмальовувала у навчальному корпусі № 8 СНУ імені Лесі Українки (Інститут філології та журналістики сьогодні, 25 листопада.

Зважаючи на погодні умови, захід перенесли з вулиці - майданчику перед корпусом – у приміщення. На столах розгорнули біле полотно з контурами європейських зірочок, а в центрі коло, розділене на дві частини - для українського прапора.



Згодом прапор поїде до Києва, де його приєднають до аналогічних стягів, розмальованих студентами інших областей України.
Організатори закликали присутніх брати до рук фарби і долучитися таким чином до протесту.



«Ми хотіли б показати у такому форматі, що Україна готова приєднатися до Євросоюзу, бо молодь прагне цього», - розповіла студентка інституту соціальних наук СНУ Юлія.
Вона розповіла, що сьогодні на пари не ходила й не піде на навчання цілий тиждень.



Студентка Інституту філології та журналістики Олександра відзначила, що ще з п’ятниці вона не відвідує навчання, бо є волонтером Євромайдану.
«Ми не хочемо буди під владою Росії, Євросоюз для нас – це найкращий варіант. Чомусь завжди, коли говорять про Європу, то вибирають погане: одностатеві шлюби, ріст контрабанди. Але ж співпраця з ЄС дасть багато перспектив», - вважає дівчина.




Часто доводиться стикатися з байдужістю людей, каже волонтер.



Серед молоді активно висловлює громадську позицію і викладач Інституту філології та журналістики Олена Маланій.



«Ця акція потрібна, щоб показати єдність студентів щодо європейських перспектив. Наш університет недарма називається Східноєвропейським. Тут ми пропагуємо європейські цінності, стандарти в освіті, науці, дипломи мають додатки європейського зразка. Наші студенти часто їздять за кордон на практику, конференції.
Щоправда, хотілося більшої активності. Дивує байдужість, інертність багатьох студентів. Адже всі вони хочуть подорожувати по Європі, вчитися, працювати там, отримувати зарплату такого рівня. Можливо, вони не усвідомлюють до кінця тих подій, що сьогодні відбуваються», - відзначила викладач.



Олена Маланій додала, що завтра хотіла б бачити студентів радше на майдані, аніж на парах.
Крім того, вона додає, що Україна може стати рівноправним членом євроспільноти. І не обов’язково насаджувати нам чужі цінності - українці мають самі чим поділитися.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанка Показати IP 25 Листопада 2013 14:44
Слава викладачам, які хочуть "бачити студентів радше на майдані, аніж на парах"! Чим більше вони пропустять пар, тим скоріше всі вони будуть "подорожувати по Європі, вчитися, працювати там, отримувати зарплату такого рівня"
теж лучанка Показати IP 25 Листопада 2013 15:31
мова йдеться, очевидно про "завтра на майдані", а не про систему, викладач висловив свою громадянську позицію, а ви сидіть вдома і пишіть коментарі!
григорій Показати IP 25 Листопада 2013 16:45
Ая-яй, наскільки ближчими завдяки цьому ми стали до Європи
лучанка Показати IP 25 Листопада 2013 17:04
Григорій, лежачи на дивані, чекаючи "манни небесної" точно не станемо!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus