USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд щодо екстрадиції Мазура до Росії може відбутися 10 листопада

9 Листопада 2019 21:38
Суд щодо екстрадиції до Росії затриманого у Польщі заступника голови УНА-УНСО Ігоря Мазура може відбутися в неділю, 10 листопада.

Про це заявив представник офісу уповноваженого Верховної Ради з прав людини Андрій Мамалига, повідомляє «Радіо Свобода».

За його словами, представники польської влади допустили до Мазура українського консула та надали безкоштовного адвоката, але тривають консультації щодо можливості допуску до справи кваліфікованого саме в цій галузі юриспруденції юриста.

«За останньою інформацією, суд може відбутися навіть завтра. Консул розмовляв із Ігорем, стан його здоров’я задовільний», – сказав Мамалига.

Він також підтвердив, що запит Росії щодо екстрадиції Ігоря Мазура стосується справи, в якій фігурують також український експрем’єр Арсеній Яценюк та колишні українські в’язні Кремля Микола Карп’юк та Станіслав Клих, звільнені в межах обміну між Україною та Росією 7 вересня.

Нагадаємо, 9 листопада у Польщі за запитом Росії затримано заступника голови УНА-УНСО, співробітника секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини Ігоря Мазура.

Консул України в Любліні Юрій Кучерявий зустрівся із затриманим Ігорем Мазуром та заявив, що питання екстрадиції заступника голови УНА-УНСО до Росії вирішуватиме польський суд.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, своєю чергою, назвав затримання у Польщі ветерана АТО Ігоря Мазура грубим порушенням росіянами статуту та правил Інтерполу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Ваххабіт яйценюх Показати IP 9 Листопада 2019 22:01
А я тоді тіпа вчився! І маю міліард! І штати мене не віддадуть.!
Італійський суддя Показати IP 9 Листопада 2019 22:27
На суд бажано приїхати всім пабратимам. У поляків кайданків не вистачить.
Вітровіч Показати IP 9 Листопада 2019 22:34
Я би поїхав на польський суд, але не пускає якась Персона Нонграта.
Свободу Ігорю Мазуру до Вітровіч Показати IP 10 Листопада 2019 08:00
Які ви феєричні дебіли , за своє життя таких тільки бачив в Росії.
так до Свободу Ігорю Мазуру Показати IP 10 Листопада 2019 09:57
І крім того вони у вишиванках і щирі волиняки та украінці!тому так і живемо.
Всезнайко Показати IP 10 Листопада 2019 07:36
Бандитам - тюрми!
Хто казав Показати IP 10 Листопада 2019 13:59
Патріотизм як остання схованка для негідників?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus