USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Судили екс-інспектора Ягодинської митниці: не винний

4 Липня 2014 13:33
У волинському суді СБУ оскандалилася через боротьбу з корупцією. Так, Апеляційний суд Волинської області 4 липня звільнив від адміністративної відповідальності за корупційне правопорушення колишнього митника Миколу Білецького через "малозначимість самого порушення".

Протокол на екс-інспектора склали працівники СБУ, – інформує IA ZIK. Як стало відомо під час судового засідання, у травні минулого року Білецький був призначений на посаду головного інспектора відділу Ягодинської митниці, але наприкінці року розрахувався. Вже в січні 2014 року до нього завітали працівники СБУ і склали протокол про корупційне адмінправопорушення. «Гучна» корупційна справа полягала у тому, що молодик не подав декларацію про доходи. Але, як запахло смаженим, то вже 26 травня цьогоріч Білецький заповнив цей документ і здав його до відповідних органів.

Відповідно до постанови Любомльського райсуду, екс-митника визнали винним у корупції та оштрафували на 200 гривень. Однак Білецький подав апеляційну скаргу. Суддя Микола Польовий врахував малозначимість правопорушення та те, що жодних негативних для держави наслідків не настало. Окрім того, Білецький із січня перебуває у декретній відпустці по догляду за дитиною, оскільки дружина влаштувалася вчителькою у школі.

Тож апеляційний суд змінив постанову суду першої інстанції, звільнивши Білецького від адміністративної відповідальності. На думку служителя Феміди, у цьому конкретному випадку можна обмежитися усним попередженням.

Вердикт суду є остаточним і оскарженню не підлягає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Кивало Показати IP 4 Липня 2014 13:48
- Підсудний, ваше останнє слово! - Двадцять п"ять тисяч! - Суд іде на нараду.
Олег Показати IP 4 Липня 2014 13:55
Подати апеляцію на те що, його оштрафували на 200 гривень? та ці гроші від відіб"є за 10 хв.
7557 до Олег Показати IP 4 Липня 2014 14:15
...але протоколу немає, значить не винний. Немає значення міра покарання.
із Показати IP 4 Липня 2014 14:12
цієї статті не то що о*уїти можна,а від злості і серце може зупинитись.
НОНА Показати IP 4 Липня 2014 14:23
Маячня якась. Складається враження, що СБУ займатися нічим. Людина звільнилася з державної служби, а на неї складають протокол про корупційні діяння за те, що вона не здала декларації за минулий рік. Імітація боротьби з корупцією замість того щоб затримувати справжніх корупціонерів.
Анонім до НОНА Показати IP 5 Липня 2014 11:07
все просто - палочна система в оцінці показників робрти державних служб, в т.ч. і служби божої. Показник зробити необхідно - а робити його на працівникові, який на даний час в "ТЄМЄ" не корректно. Ось і вирішили відмітити галочку на декретчикові (а просто так з Ягодинської митниці в декрет не йдуть). Покараний же правильно зробив - не питання у 200 грн. Питання в тому, що при подальшому поверненню на роботу або працевлаштуванні в іншу держструктуру - він "чистий" і ставити наголос на те що ним був вчинений "корупційний злочин" ніхто не буде
юрист Показати IP 4 Липня 2014 23:54
СБУ діяло в чинного законодавства. Читайте закони. А щоб не було критики правоохоронних органів, необхідно ВР України скасувати дану статтю.
123 Показати IP 5 Липня 2014 06:57
сбу мае займатися безпекою украіни а не стояти на переході і збивати пару рублів за іржаву копачку позорище
Волиняка Показати IP 6 Липня 2014 23:52
Нашим СБУ-никам треба роботою займатись, а не контробанду кришувати, та показники по протоколах по корупції показувати, які даже по суду не проходять, а показувати результати роботи як показують по всій Україні, що обезброюють групи найманців в окупаційних війсках ДНР і ЛНР, а ніяких показників не мають, от і висасують з пальця якусь єрунду, за що зарплату получають
смерть москалям Показати IP 2 Вересня 2015 09:59
А ми їх годуемо цю би*лоту.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus