USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Судитимуть волинянина, який хотів переїхати трактором слідчого СБУ

19 Вересня 2016 23:48
Волинянина, який погрожував переїхати працівника СБУ трактором, судитимуть.

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Волинської області.

Прокуратура Волинської області скеровала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо 28-річного жителя села Судче Любешівського району, який 11 травня цього року перешкоджав у виконанні службових обов’язків працівнику Служби безпеки України.

Аби завадити слідчому Управління Служби безпеки України у Волинській області в проведенні фіксації та документування слідів злочину і протиправних дій осіб, які незаконно видобували бурштин, зловмисник вимагав не складати протокол огляду місця події й не вилучати знаряддя злочину, а повернути їх "старателям".

Не досягнувши бажаного результату, за підтримки ще кількох агресивно налаштованих осіб, чоловік завів двигун саморобного трактора та разом із 40-річним мешканцем Любешова почав їхати на правоохоронців, змушуючи їх припинити виконання слідчих дій.

Наразі молодика обвинувачують у вчиненні впливу на працівника правоохоронного органу з метою перешкодити виконанню ним службових обов’язків та добитися прийняття незаконного рішення (кримінальне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 343 Кримінального кодексу України). Міру покарання йому обере суд.

Зауважимо, що вироком Любешівського районного суду Волинської області від 14 липня 2016 року його старшого співучасника уже засудили за вчинення цього кримінального правопорушення до штрафу в розмірі 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1190 гривень).

Зауважимо, що згідно із санкцією частини 1 статті 343 Кримінального кодексу України, вплив у будь-якій формі на працівника правоохоронного органу з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків або добитися прийняття незаконного рішення карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до одного року, або арештом на строк до трьох місяців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ро Показати IP 20 Вересня 2016 06:56
За що??!!!
Закон до ро Показати IP 20 Вересня 2016 10:00
Явно мало дали! Вже геть ох@@ли ті бурштинщики.
Ваня до ро Показати IP 20 Вересня 2016 12:24
а ты "пошурупай" своими мозгами и не задавай глупых вопросов

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus