USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучанам показали «Чудо Господнє». ФОТО. ВІДЕО

22 Вересня 2013 18:01
У рамках туристичного фестивалю авторської пісні фото та кіно аматорів «Вітрила пригод» відбулася зустріч із режисером-кіноаматором Світланою Федонюк.
Під час зустрічі жінка розповіла про свою творчість, а також про кіноаматорство як явище. Так, Світлана Федонюк зауважила, що не дивлячись на непрофесійний рівень робіт, зняти аматорський фільм можна не менше, як за 200-300 доларів. І це без вартості обладнання.
Роботи, які вона сьогодні представила глядачам, - це короткометражні фільми «Чудо Господнє» та «Ранок з Тіффані».
Перший розповідає реальну історію жителя одного із вимираючих хуторів Волині Петра Бриняка. Чоловік працює підвожчиком кормів у місцевому колгоспі, але має надзвичайне захоплення українською книгою.

Її він і називає «Чудом Господнім». На книги Бриняк витрачає всі свої кошти, хоча сам живе в старій хаті, яка давно потребує хоча б мінімального ремонту.
«Ранок з Тіффані» - це фільм, як розповідає авторка, про її бабусю. Про один із десятків тисяч її звичайних днів. Акторами стали місцеві жителі села Полапи, що на Любомльщині. Назва теж не випадкова, адже Тіффані – це кицька бабусі Оксені, з якою жінка щоранку воює.

Взагалі, до режисерства Світлана Федонюк ставиться по-філософськи:
«Потрібно кайфувати, отримувати насолоду від того, що ти робиш. Треба робити кіно, так як дихати. І ніколи не думати, що тобі з того буде…».

Наступною роботою, що представить публіці режисер стане фільм «Петля» про інваліда-візочника. Його у цій стрічці зіграв актор обласного муздрамтеатру Ярослав Абрамюк.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus