USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Фото Карпат перемогло у відомому фотоконкурсі

13 Грудня 2014 22:00
Світлина "Вид на Карпатський національний природний парк з Говерли" Дмитра Балховітіна перемогла у фотоконкурсі "Вікі любить Землю".

Про це повідомляє Gazeta.ua.

Міжнародне журі складалось із 7 осіб, більшість з яких мають досвід у сфері фотографії природи: Дієго Дельсо (Іспанія/Німеччина), Мухаммад Махді (Танзанія/Індія), Хуліан Монхе-Нахера (Коста-Рика), Сузанна Планк (Австрія), Естер Соле (Іспанія), Олег Жарій (Україна) і вікімедієць Wikimk (Македонія). Журі особливо вразила композиція фото та гра світла.

Кожна з країн-учасниць могла пропонувати одного члена журі, проте тільки 5 країн скористалось такою можливістю. Двох інших членів журі призначив міжнародний організаційний комітет.

Завданням фотоконкурсу "Вікі любить Землю" було, з одного боку, створити якісні вільноліцензовані світлини якомога більшої кількості пам'яток природи, і, з іншого - сприяти охороні природи через популяризацію інформації про пам'ятки природи.

Ідея провести конкурс "Вікі любить Землю" виникла у 2012 році як логічне доповнення до успішного фотоконкурсу "Вікі любить пам'ятки", присвяченого історичним та культурним пам'яткам. Цю ідею вперше втілили в Україні протягом 15 квітня - 15 травня 2013 року.

У 2014 році до конкурсу приєднались іще 15 країн з Європи, Азії, Африки та Америки. У більшості країн конкурс проходив з 1 по 31 травня, але в деяких країнах - завершився пізніше. Зокрема у Сербії він тривав до 15 липня.

Загалом протягом конкурсу понад 3 тисячі учасників завантажили і опублікували на умовах вільної ліцензії понад 70 тисяч світлин.


Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що фотоконкурс "Вікі любить Землю" зібрав понад 12 тисяч фотографій від авторів з усієї України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus