USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Священик УПЦ проти наклейок з іконами на крашанках

29 Березня 2011 13:41
Сучасна практика прикрашати великодні писанки наклейками із зображенням святих ікон – гріх та блюзнірство.
Про це у спеціальному зверненні заявив єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Никодим 27 березня.
«На перший погляд, це – незначуща проблема, але у справах віри не може бути дрібниць, адже мова йде про блюзнірство по відношенню до ікон Спасителя, Божої Матері і святих», - зазначив він.
Єпископ висловлює жаль з приводу того, що традиційне мистецтво писанкарства забувається в Україні. «На заміну йому прийшли потворні пластикові наклейки, що з’являються на прилавках у передпасхальні дні», – стверджує священик.
«Серед великого асортименту наклейок є такі, що містять зображення ікон Господа Іісуса Христа, Пресвятої Богородиці, ангелів та святих угодників, – йдеться у зверненні. – Прикрашені таким чином яйця потім споживаються, а священні зображення зриваються і викидаються в смітник. Люди святкують Воскресіння Христове і одночасно попирають Його святий Лик».
Архієрей закликав віруючих утриматися від використання таких прикрас та «з любов’ю» роз’яснити позицію церкви продавцям цих товарів.
«Є великий вибір наклейок із зображеннями квітів, узорів, храмів – використовуйте їх. А ще краще – зберіться в сімейному колі, засвітіть свічку і напишіть наших традиційних українських писанок, розповідаючи діткам про Воскресіння Христове», – зазначив єпископ.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
анонімус Показати IP 29 Березня 2011 23:48
ага, а ще розкажіть діткам, що таке свято Пасхи та принесіть в жертву боженьці ягнятко

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus