USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Тарас Шевченко і Волинь» - у Луцькому СІЗО

25 Березня 2014 07:01
У Луцькому слідчому ізоляторі УДПтС України у Волинській області з 19 березня експонується виставка «Тарас Шевченко і Волинь» у рамках багаторічної співпраці установи та Волинського краєзнавчого музею та з нагоди 200-ої річниця від Дня народження видатного українського письменника та художника Тараса Шевченка. Про це інформує старший лейтенант внутрішньої служби, старший інспектор управління ДПтС України у Волинській області Ольга Купчинська.

Як розповіла старший науковий працівник Волинського краєзнавчого музею Марія Філонюк, виставку підготували працівники відділу давньої історії. Десять стендів виставки «Тарас Шевченко і Волинь» вже експонувалися у школах та вузах Луцька.

Марія Філонюк є онукою шевченкознавця та учасника національно-визвольного руху Миколи Куделі, вона цікаво та змістовно розповіла про життєвий та творчий шлях видатного українського письменника і митця. Окремо вона детальніше зупинилася на роках, проведених Шевченком на Волині.


На території історичної Волині видатний митець писав картини, на яких зображав в’їзну вежу в місто Кременець, місто Корець, дерев’яні церкви у селах Вербка та Секунь.


Також засуджені господарчої обслуги, неповнолітні ув’язнені та працівники слідчого ізолятора дізналися про прижиттєві видання збірки «Кобзар», першу з яких він створив у 25 років та багато іншої унікальної інформації.


До слова, для засуджених господарчої обслуги та неповнолітніх ув’язнених слідчого ізолятора за ініціативи бібліотекаря установи Алли Біби минулоріч демонструвалися пересувні виставки музею на теми «Волинь і Чорнобиль», «Волинь у Другій світовій війні», «Галицько-Волинське князівство».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus