USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ткаля з Волині представить роботи у луцькому музеї

27 Вересня 2017 07:00
Представлення персональної виставки волинської ткалі Ольги Гайдучик, яка експонуватиметься впродовж жовтня-листопада, відбудеться 28 вересня у Волинському краєзнавчому музеї, пише Волинська правда.

Дійство розпочнеться о 14 годині.

Понад сорок років Ольга Гайдучик із села Велимче Ратнівського району Волинської області професійно займається ткацтвом. Свої вироби створює на старовинному ткацькому верстаті, який дістався їй в спадок від діда Федора і був змайстрований у 1939 році. Для виготовлення виробів використовує нитки із льону, конопель, бавовни, вовни та змішані. Ткаля відтворює давні традиційні візерунки та створює сучасні.

На виставці «Ольга Гайдучик. Ткацтво» у Волинському краєзнавчому музеї представлять понад 60 авторських виробів. Серед тканих творів є килими, скатертини, рушники, доріжки, серветки, сорочки, літники, фартухи, крайки.

Ольга Гайдучик – учасниця багатьох виставок, фестивалів і свят районного, обласного та всеукраїнського значення. Вона є членом Національної спілки майстрів народного мистецтва України. У 2009 році волинській ткалі присвоєно почесне звання Заслуженого майстра народної творчості України, за вагомий внесок у розвиток культурно-мистецької спадщини України, високу професійну майстерність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus