USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Томенко і Шиба презентували книгу про Шевченка. ФОТО

14 Серпня 2011 09:14
Бібліотеки на вузи Луцька отримають перевидану першу біографію Тараса Шевченка, яку видрукували цьогоріч з ініціативи фонду Миколи Томенка «Рідна Україна».
Про це під час прес-конференції в Луцькому прес-клубі 12 серпня повідомив сам ініціатор перевидання, заступник голови Верховної Ради Микола Томенко.
Перевидання книги «Життя і твори Тараса Шевченка» авторства Михайла Чалого побачило світ цьогоріч у березні. Видання підготували до дня народження Шевченка та з нагоди 150-річчя його перепоховання в Україні.
«Це одна з перших біографій Шевченка, написана його товаришем, його сучасником Михайлом Чалим, яка останній раз видавалася у 1882 році», – розповів Томенко.
«Це одна з найкращих біографій Шевченка, яку потім брали за основу інші біографи», – додав він.
Книгу надрукувало видавництво «Веселка». Тираж книги невеликий – всього дві тисячі примірників.
Проте у бібліотеки та вузи Луцька видання таки потрапить, пообіцяв віце-спікер Верховної Ради. Передати книги Томенко доручив своєму товаришу – депутату Луцької міськради, колишньому меру Луцька Богдану Шибі.
«До кінця цього року ми також плануємо видати репринтне видання альбому Тараса Григоровича Шевченка. Це дорогий проект, бо видання має бути кольоровим», – розповів нардеп.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
D Показати IP 14 Серпня 2011 10:36
кто єто такіє
Лучано Показати IP 14 Серпня 2011 10:43
Заголовок відповідає? - два письменника, особливо шиба - (в житті нічого крім кляуз і анонімок не написав) сидять і говорять про чужу книжку. І це називається презентують?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus