USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ТОП-10 заробітних плат в Україні

5 Квітня 2011 10:38
У березні 2011 року найвищу зарплату українські компанії пропонували генеральним директорам – в середньому 50 тисяч гривень щомісяця.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного Міжнародним кадровим порталом hh.ua, пише «Українська правда життя».

Другу позицію за величиною заробітної плати обіймають фінансові директори, які заробляють близько 41 тисячі гривень.

Аж п'ять із десяти позицій в рейтингу належать ІТ-шникам, серед яких: ІТ-директор, фахівці по C++, Java/Flash, PHP та Web. Зокрема, в березні цього року середні зарплати PHP-девелоперів зросли до 11 150 тисяч гривень, у порівнянні з 9-ма тисячами у січні-лютому цього року.

Експерти такий факт пояснюють тим, що у березні значно виріс попит на цих фахівців. Так, якщо у січні-лютому на цю позицію претендувало більше 3-х кандидатів, то у березні – за одне резюме PHP-шника вже змагаються щонайменше двоє роботодавців.

Проте найбільш дефіцитною на ринку праці залишається позиція спеціаліста по C++. На одного розробника припадає аж 5 вакансій. Нагадаємо, що в 2010 році C++ девелопери були найдефіцитнішими спеціалістами на ринку праці. Щоправда, тоді на одного кандидата в цій сфері припадало дві вакансії.

Топ-10 заробітних плат

Між тим, у рейтинг Топ-10 найбільш дефіцитних спеціалістів у березні потрапили новачки – медичні представники. Експерти пояснюють це активним розвитком українського ринку фармації та медицини. Зокрема, у 2010 році він виріс вдвічі, що зумовлює потребу в кваліфікованих спеціалістах.

У березні 2011 року професійна сфера «Медицина/Фармація» продемонструвала значне зростання – кількість вакансій в ній збільшилася до 5%, в порівнянні з 2,5% минулого року.

Топ-10 найбільш дефіцитних професій

*є співвідношенням кількості розміщених резюме і вакансій в професії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus