USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Торт, бульбашкове шоу та слон у подарунок: у Луцькому зоопарку відсвяткували ювілей. Фоторепортаж

20 Жовтня 2019 22:20
В улюбленому місці відпочинку дорослих і дітей нині відзначають одразу дві події — день народження та свято гарбуза. Тож невипадково сьогодні тут було людно, як ніколи.

Точна дата заснування Луцького зоопарку — невідома. Вважається, що це відбулося 40 років тому, наприкінці весни. Однак, як розповідає директорка закладу Людмила Денисенко, день народження вирішили відзначати восени. По-перше, саме цієї пори 4 роки тому відкривався оновлений зоопарк. Тоді ж тут провели улюблене дорослими та дітьми свято гарбуза. Та й сама по собі осінь є гарною порою — своєрідним підсумком сезону.
Людмила Денисенко розповідає, що гості на 40-річчя зоопарку з'їхалися з різних куточків України. Представники Черкаського зоопарку привезли пару огарів — декоративних качок. Одеський «Біопарк» теж планує подарувати нам нового мешканця — примата або ж левицю. Від Київського зоопарку передали клітку. З гумором до вибору подарунку підійшов Одеський державний зоопарк. Ним стало символічне дерево з ключів, на якому вже є один — електронний, від адміністративного приміщення одеситів. Тож тепер, як жартує Людмила Денисенко, вона може заходити до них у будь-який час доби. А Рівненський зоопарк подарував лучанам, не багато й не мало — слона! Щоправда, зовсім невеличкого, металевого й на підставці. Поки йому підшуковують місце, але з початком сезону усі зможуть його побачити.
Сьогодні ж серед гостей, які завітали до закладу, — представники влади, молодь та люди старшого віку, багато дітей. Це, мабуть, і є найкращим свідченням популярності зоокуточка, де можна не лише помилуватися природою, але й відпочити, гуляючи серед квітів. А ще оцінкою здобутків Людмили Денисенко як керівника закладу є увага звичайних людей. Вони підходили до неї зі щирими вітаннями, побажаннями розвитку та процвітання, подарунками. Хтось приносив квіти, хтось сувеніри, а один із відвідувачів вручив декілька коробок з печивом. З привітаннями та подарунками до свята приєдналися також Волинський еколого-натуралістичний центр, організація «Чарівний пензлик», Біологічний факультет СНУ імені Лесі Українки та ще багато організацій.
Святкування розпочалося із вітальних слів Людмили Денисенко, яка звернулася до колективу та усіх гостей. За тим, з 40-літнім днем народження усіх привітав радник Луцького міського голови Ігор Поліщук. Він, зокрема, зауважив, що сам дуже любить бувати тут і щоразу помічає, як змінюється зоопарк. Разом з тим, Ігор Поліщук відзначив ентузіазм Людмили Денисенко та її підлеглих, які докладають максимум зусиль для створення тут атмосфери затишку. Приємними подарунками від нього стала новина про те, що Луцька міська рада підготувала проєкт розширення зоопарку, а також вручення подяк міського голови. Так, почесні грамоти отримали доглядач хижих тварин Володимир Даюк, бухгалтер підприємства Олена Ляшук, охоронець Олексій Богайчук та увесь колектив зоопарку.
За тим розпочалося найцікавіше — розрізання та смакування обов’язкового атрибуту дня народження – святкового торту, шматок якого отримав кожен гість. Після цього веселощі набрали нових обертів — забави для дітей від студії «Карамболь», дійство «Подих природи» від екологічного театру «Еко-рух», магічні фокуси від Максима Павловського, музичні вітання, різноманітні забави та майстер-класи.
Завершився день народження бульбашковим шоу. Діти та дорослі із захватом спостерігали за вправністю артистки, яка створювала бульбашки неймовірних розмірів та «запалювала» публіку.
До речі, організатори не забули, що господар городу – гарбуз, також є одним із «винуватців свята». Крім того, що гарбузи прикрашали різні куточки зоопарку, ними смакували й тварини. А деяким улюбленцям перепали ще й інші святкові ласощі - особисто з рук директорки. Відвідувачі ж, своєю чергою, могли переконатися, що гарбузів є дуже багато видів, а каша з них - дуже смачна, як і різноманітні солодощі.
Гарний настрій наприкінці свята трохи зіпсував неприємний випадок. Мавпа ледь не проковтнула жіночий затискач для волосся. Як він опинився у лапах — ніхто так і не зрозумів. На щастя, тварина лише розкусила пластмасову річ, але не проковтнула її. Тож працівники зоопарку вкотре просять відвідувачів бути обачними і не давати тваринам сторонні предмети та їжу.

Фото Олександр ДУРМАНЕНКО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 21 Жовтня 2019 00:06
Класне дійство. І діти і дорослі дякують ініціаторам і організаторам!
123 Показати IP 21 Жовтня 2019 05:31
а де слон?
волинянин Показати IP 21 Жовтня 2019 14:48
директор зоопарку заслуговує відзнаки високого рівня

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus