USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Трамп готовий розсекретити таємницю вбивства Кеннеді

22 Жовтня 2017 08:00
Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп хоче розсекретити документи, що стосуються вбивства Джона Кеннеді. Умовою цього він назвав появу нової інформації у справі про загибель 35-го президента США.

Про це інформує ТСН.

«У разі надання подальшої інформації, я, як президент, розсекречу пов'язані з вбивством Джона Кеннеді документи, які були довго заблоковані», - повідомив Трамп у своєму Twitter.


Закон про публікацію цих матеріалів було підписано президентом Джоджі Бушем-старшим в 1992 році. Раніше видання Politico з посиланням на джерела повідомило, що Трамп відмовився від публікації архівів. Наприкінці жовтня минає 25-річний термін секретності, накладений на ці документи. Архів зробили секретним з міркувань національної безпеки.
Вбивство 35-го президента США Джона Кеннеді було скоєно в п'ятницю 22 листопада 1963 року в Далласі (штат Техас) о 12:30 за місцевим часом. Кеннеді був смертельно поранений пострілом з гвинтівки, коли він разом зі своєю дружиною Жаклін їхав в президентському кортежі по Елм-Стріт.

Вбивство протягом десяти місяців розслідувала спеціально скликана комісія на чолі з головою Верховного суду США Ерлом Уорреном («Комісія Уоррена»), яка прийшла до висновку, що злочин було скоєно злочинцем-одинаком Лі Харві Освальдом. Наступні офіційні розслідування підтвердили, що вбивцею був Освальд, але, ймовірно, за ним стояли якісь змовники. Існує ряд конспірологічних теорій, що ставлять під сумнів висновки комісії Уоррена і представляють альтернативні версії вбивства, в тому числі змову американських або радянських спецслужб, однак жодна з них не була доведена. Соціологічні опитування показують, що переважна більшість американців (понад 70 %) не вірить в офіційну версію вбивства .
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus