USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Цензура: за наклеп на суддю тепер будуть саджати і штрафувати

16 Січня 2014 16:30
Верховна Рада проголосувала за законопроект № 3879, внесений депутатами від Партії регіонів Вадимом Колесніченком та Володимиром Олійником, яким зокрема забороняються колони більше п'яти автомобілів без попереднього повідомлення МВС, а також збір персональних даних про суддів.

Закон був проголосований шляхом підняття рук. Голова лічильної комісії оголосив , що його підтримали 235 депутатів. Закон доступний на сайті Ради. "Здійснення особою, яка керує транспортним засобом, руху в колонах у складі більше п'яти транспортних засобів без погодження умов та порядку руху з відповідним підрозділом Міністерства внутрішніх справ України, що забезпечує безпеку дорожнього руху, що спричинило створення перешкод для дорожнього руху, тягне за собою накладення штрафу... або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від одного до двох років з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника або без такого", - сказано в законі.

Крім того, Рада заборонила "незаконне збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про суддю, його близьких родичів або членів сім'ї, розповсюдження матеріалів або інформації, які носять явно образливий характер і демонструють зневагу до судді або правосуддя, тиск, залякування або втручання в будь-якій формі в діяльність судді, вчинені з метою помсти, перешкоджання виконанню суддею службових обов'язків або з метою добитися винесення неправосудного рішення, чи публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій".
Такі дії будуть каратися штрафом або виправними роботами, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до двох років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Семен Показати IP 16 Січня 2014 16:33
А к свадебным кортежам это тоже относится, я так понимаю. В разгар свадьбы отнимут в молодожон авто! Покращення вже сьгодны!
2 семен Показати IP 16 Січня 2014 21:56
так в чому проблема це ж добре в суботу та неділю ми хоч будемо розуміти де гаї (супровід свадьб) не дарма ж вони з.п. з наших податків жруть))
Волинякам Показати IP 17 Січня 2014 01:25
Гляньте, хто з волинських депутатів голосував за це і за інші норми, що створюють поліційну країну! Що вибрали, те й маєте!!! Сором!
1 Показати IP 17 Січня 2014 07:18
Оце докотилися
2 до 1 Показати IP 17 Січня 2014 16:45
Котили це все ви!!! Давно треба, щоб у державі була дія закону!!! А то що хочу - то ворочу!!! А далі, депутати, засідання, поправки... як у всіх країнах! Но спочатку буква Закону! А то повну анархію розвели!!!
Лучанка Показати IP 17 Січня 2014 10:48
Похорони теж не можуть їхати тепер колоною, без погодження умов та порядку руху з відповідним підрозділом Міністерства внутрішніх справ України, а раптом це визнають злочином....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus