USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Цьогоріч лише 6 переселенців у Луцьку звернулося до терцентру за допомогою

6 Липня 2016 09:49
У Луцьку більше 4 тисяч громадян скористалися допомогою терцентру соціального обслуговування. Згідно зі статистичними даними, цього року а допомогою звернулося лише 6 вимушено переміщених осіб.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому сьогодні, 6 липня.

Директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міста Луцька Галина Шотецька відзвітувала за роботу центру за півроку.

Так, територіальний центр здійснює соціальне обслуговування та надає соціальні послуги громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги.

Протягом шести місяців поточного року структурні підрозділи територіального центру надали 158009 соціальних послуг 4223 громадянам. В порівнянні з І півріччям 2015 року кількість отримувачів послуг зросла на 0,4% (4207 громадян), а кількість наданих послуг на 0,63% (157018 соціальних послуг).

Серед послуг, які надаються структурними підрозділами терцентру? є послуга із забезпечення щоденними гарячими обідами протягом двох місяців на рік. Так, за шість місяців поточного року в їдальні установи прохарчовано 711 осіб на суму 146,569 тисячі гривень, з них за кошти міського бюджету 406 осіб на суму 84,672 тисячі гривень.

Луцький міський територіальний центр спільно з міським та обласним координаційними центрами та волонтерами надає допомогу громадянам, які прибули із східних областей України, де проводиться антитерористична операція. Так, у 2016 році за допомогою до терцентру звернулось 6 громадян даної категорії, яким надали наступну допомогу: забезпечили гарячим харчуванням у червні 1 особу; забезпечили одягом, взуттям, іншими предметами домашнього вжитку 4 особи; послугами соцробітника (перукаря) скористалась - 1 особа; послугами соцробітника (пралі) скористалась - 1 особа; 1 особа обслуговується соціальним робітником відділення соціальної допомоги вдома, 1— відділенням організації надання адресної натуральної та грошової допомоги на постійній основі.

Також територіальний центр включено до переліку установ, які надають допомогу учасникам АТО та членам їх сімей в рамках Комплексної програми підтримки військовослужбовців, призваних з міста Луцька на військову службу по мобілізації, членів їх сімей, а також сімей загиблих (померлих) військовослужбовців-лучан.

За станом на 1 липня структурними підрозділами територіального центру обслуговується 11 громадян, які є членами сімей мобілізованих, демобілізованих військовослужбовців, з них: батьки трьох військовослужбовців безоплатно обслуговуються соціальними робітниками відділення соціальної допомоги вдома відділенням соціально-медичних послуг обслуговуються 2 особи, які є членами сімей учасників АТО, відділенням соціально-побутової адаптації – 6 осіб даної категорії.

Що стосується безхатьків, то в тер центрі 3 такі особи 2 місяці харчувалися за кошти міського бюджету і є домовленості Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом», що особи, які не мають зарплати та пенсії, харчуватимуться безкоштовно цілий рік. Крім того, таки осіб забезпечують одягом, взуттям, вони мають змогу скористатися ванною. Взимку таких людей більше, Галина Шотецька додає: в терцентрі нікому не відмовляють.

Окрім того, завдяки співпраці з благодійниками, особи, які обслуговуються в терцентрі, забезпечуються засобами гігієни, одягом, засобами пересування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Цинік Показати IP 6 Липня 2016 11:01
"Так, за шість місяців поточного року в їдальні установи прохарчовано 711 осіб на суму 146,569 тисячі гривень, з них за кошти міського бюджету 406 осіб на суму 84,672 тисячі гривень." - тобто 1 обід виходить понад 205 грн. Ви там що - сьомгу під вершковим соусом подавали? ОТ ТАК З НАС РОБЛЯТЬ ЛОХІВ і тищечком відмивають гроші.
Ольга Показати IP 6 Липня 2016 13:21
А я в Александрии Кировоградсой обл. просила в УТиСЗН помочь мне и моей семье с больным ребенком, являемся беженцами, так ничем не помогли, даже пакетика дешевой крупы не получили. Везде пишут, в других областях помогают, не только продуктами, но и в денежном выражении, а здесь вообще ничего. Вопрос - на Кировоградскую обл. выделяются деньги для помощи как и в другие области и полностью разворовываются?
До циніка Показати IP 7 Липня 2016 08:59
Ти "рахівник-сьомга" , а поділити 205 грн на 20 робочих днів місяця слабо? Прохарчуйся за 10 грн в день,сьомгі незахочеш
До циніка-"розумника Показати IP 7 Липня 2016 09:17
Якщо не вмієш правильно рахувати, то не збивай людей з толку, а то сам з себе лоха робиш!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus