USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Цукерберга запросили в Європарламент у зв'язку зі скандалом навколо Facebook

22 Березня 2018 22:57
Засновник Facebook Марк Цукерберг запрошений до Європарламенту, повідомив голова Європейського парламенту Антоніо Таяні після свого виступу на саміті ЄС у четвер в Брюсселі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Щоб він міг дати пояснення з приводу того, що сталося. І особливо, щоб він нам сказав, що планує зробити для запобігання використання даних, що знаходяться в розпорядженні Facebook таким чином, при якому не поважається воля користувачів", - сказав Таяні на прес- конференції.

Відповідаючи на питання, він уточнив, що запрошення було направлено 20 березня ввечері. "Ми дали деякий час пану Цукербергу, щоб відповісти нам", - додав глава Європарламенту.

"Я думаю, для нього було б серйозною помилкою вважати, що дебати з Європейським парламентом не важливі. Все ж Європейський союз є дуже важливим, регламентованим ринком для Facebook. І я думаю, що важливо, щоб пан Цукерберг з'явився перед Європейським парламентом з метою порозумітися. І, принаймні, пояснити цю справу", - відповів Таяні на питання про можливу відмову Цукерберга прийняти це запрошення.

Зі слів голови Європарламенту, в ЄС хочуть знати, чи не використовувалися ці дані під час президентських виборів в США і під час референдуму з Brexit у Великій Британії, щоб вплинути на наміри громадян голосувати тим або іншим чином.

"Якщо так, то це було б дуже поганою новиною", - підкреслив Таяні.

При цьому він заявив, що залишається оптимістом, і повідомив, що Європарламент нагадав Конгресу США, що ЄС є першим ринком для Facebook. Тому важливо, щоб глава компанії прибув до Європи для пояснень.

Нагадаємо, Цукерберг визнав, що компанія Cambridge Analytica, яка працювала над кампанією президентства Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа, виявила вразливість у захисті соцмережі і некоректно скористалася особистими даними користувачів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus