USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

ЦВК призначила вибори в 4 округах, на Волині - ні

10 Травня 2016 17:15
ЦВК призначила вибори в 4 округах, серед яких немає волинського округу №23, де на останніх парламентських виборах було обрано народним депутатом Ігоря Єремеєва.

Так, сьогодні під час засідання Центральна виборча комісія призначила проміжні вибори депутатів Верховної Ради в округах №27 (Дніпропетровськ), №85 (Івано-Франківська область), №151 (Полтавська область) і №206 (Чернігів) на неділю, 17 липня, - повідомляють Українські Новини.

Виборчиий процес розпочнеться з наступного після опублікування відповідної постанови дня, а документ буде оприлюднено у загальнодержавних друкованих ЗМІ, а також на сайті ЦВК 18 травня.

Вибори в окрузі №27 призначені у зв'язку з тим, що вибраний у цьому окрузі депутатом Борис Філатов став за підсумками місцевих виборів 25 жовтня 2015 року мером Дніпропетровська, а в окрузі №206 у зв'язку з тим, що вибраний у ньому депутатом Владислав Атрошенко за підсумками місцевих виборів став мером Чернігова.

При цьому депутатські повноваження Атрошенка були припинені ще 28 січня, а законодавство зобов'язує ЦВК призначити проміжні вибори депутата Ради в десятиденний строк.

Повноваження Філатова були припинені ще 24 грудня 2015 року, однак наступного дня було зареєстровано постанову про скасування результатів голосування, до розгляду якого голові Ради забороняється підписувати рішення про позбавлення Філатова мандату.

Відповідну постанову про скасування результатів голосування було вперше включено до порядку денного Ради лише 21 квітня, однак не було розглянуто в сесійному залі, а на офіційному сайті парламенту зазначено, що проект відкликаний, а рішення про позбавлення Філатова мандату підписано 25 грудня 2015 року.

В округах №85 і №151 вибори призначені у зв'язку з тим, що вибрані в них депутатами Ігор Насалик і Тарас Кутовий були призначені 14 квітня міністрами енергетики та аграрної політики відповідно.

Як повідомляє телеканал "112 Україна", на Волині не призначили виборів, оскільки виникла проблема: у Центральній виборчій комісії досі немає свідоцтва про смерть Ігоря Єремєєва. Про це повідомив заступник голови ЦВК Андрій Магера.

Нагадаємо, у лютому ЦВК попросила Раду надати копію свідоцтва про смерть Ігоря Єремєєва (який загинув 12 серпня) для можливості призначення виборів в одномандатному виборчому окрузі №23 (Волинська область), але парламент повідомив, що не має у своєму розпорядженні такого документа.

"Це питання буде розглянуто на найближчій нараді членів ЦВК, ми порадимося, але моя позиція така, що треба вирішувати долю цих виборів. Найбільша проблема, як на мене, на сьогоднішній день, зі всіх п'яти округів, - це проблема на Волині, на окрузі колишнього депутата Ігоря Єремеєва, оскільки насправді немає свідоцтва про смерть", – сказав Магера.

З його слів, ЦВК звернулася до ВРУ, і з апарату Ради було отримано відповідь. Також зверталася в міністерство, орган виконавчої влади, який безпосередньо курирує ці питання органів реєстрації актів цивільного стану.

"Буквально нещодавно вони відповіли, і за тією інформацією у них немає відомостей про такі документи, які б видавалися про смерть Єремєєва. Така ситуація на сьогоднішній день", – пояснив заступник голови ЦВК.

Зазначимо, згідно зі статтею 81 Конституції, смерть народного депутата припиняє його повноваження, у ній, крім того, зазначено, що факт смерті повинен бути засвідчений.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
правда Показати IP 10 Травня 2016 17:43
Не призначають, бо Палагута і Контитніум ніколи більше не виграють в цьому окрузі, а у Пороха не має шансів взяти ще одну тушку у "Волю народу"... тому й не вигідно проводити вибори, де шансів на успіх нуль, а сорому буде мішок!!!
кореш Показати IP 10 Травня 2016 18:15
В нашої доці,як не в ср*ці то в поці.Так само в ЦВК і Раді.
Ваня Показати IP 10 Травня 2016 21:24
Тобто Єремєєв живий!!!
ВОЛИНЯНИН Показати IP 10 Травня 2016 23:56
ЦВК Г*МНО І ГОСПОДАР В УКРАЇНІ ЗРАДНИК УКРАЇНИ.
Дурдом! Показати IP 12 Травня 2016 14:33
Оці охендрвські, магери та морози ще раз підтверджують, що ми живемо в країні безпросвітних дурнів та брехунів. Бо насправді в день смерті Єремеєва (13 серпня 2015) консульство України в Швейцарії надало довідку про його смерть. На її підставі Голова ВРУ наприкінці листопада підписав розпорядження про припинення депутатських повноважень та щодо повного розрахунку по бухгалтерії. А голова ЦВК Охендовський та його заступник Магера триндять, що нібито немає довідки про смерть. Ви, що, не знаєте, що такі довідки видаються родині померлого і щоб ви її теж отримали - вам потрібно звернутися до родини? Знають вони це, але зазвичай грають у дурку! А оцей Мороз з Мінюсту - хіба він не знає, що всі хто видає довідки про смерть (у тому числі дипломатичні установи), відразу вносять відповідну інформацію до єдиного державного реєстру? Але, виходить, для заст міністра року замало, щоб вмикнути компютер і заглянути у цей реєст. Отака у нас ВЛАДА!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus