USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Туреччина заборонила захід у порти суднам з окупованого Криму

12 Жовтня 2017 23:26
Туреччина заборонила суднам з анексованого Криму заходити до турецьких портів, повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook.

З її слів, за результатами візиту глави Генпрокуратури Юрія Луценка в Анкару 6 жовтня керівництво Палати судноплавства Туреччини направило своїм морським перевізникам і керівництву портів лист з вимогою "вжити заходів з урахуванням зовнішньої політики нашої країни, пов'язаної з обмеженнями, накладеними на заходження суден до портів Криму".

"Турецьким портам, морським агентам, операторам і судновласникам офіційно повідомляється про те, що "судна, які прибувають з Криму і його портів, не пропускаються в Туреччину, а дозвіл на відплиття з портів цього регіону не надається", - цитує Сарган зазначений лист.

Повідомляється також, що у Туреччині вводиться жорстка система контролю суден. Керівництво портів зобов'язують вимагати від суден докази того, що останньою точкою їх відправлення не був кримський порт і вони не направляються у Крим. Тим часом порти не мають права оформляти мита, портові і торгові документи, що мають на собі позначку "Крим".

Причини цих заходів пояснюються наслідком поширеної практики, коли судна-порушники масово надають турецьким морським і портовим органам неправдиву інформацію щодо портів призначення.

За словами прес-секретаря, нові правила поширюються на всі без винятку судна, незважаючи на їх власників, прапори країн і завантаженість.

Сарган також нагадала, що наприкінці вересня генпрокурор провів ряд офіційних зустрічей у міністерстві юстиції Туреччини і з головним прокурором Анкари. У ході зустрічей сторони обговорювали співпрацю щодо запобігання постійних порушень Росією норм міжнародного морського права, а також незаконні морські зв'язки з окупованим Кримом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 13 Жовтня 2017 00:23
Ото вже заживемо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus