USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Тваринні ферми на Волині – екологічна загроза чи новий прибутковий бізнес

20 Грудня 2016 08:50
Депутати обласної ради хочуть дати можливість інвестору прийти на Волинь, аби збудувати чотири тваринні ферми із забою тварин, виготовлення кормів та обробки шкіри. Втім, громадські активісти висловлюють занепокоєння, що нові місця не вартуватимуть того, що може погіршитися екологічна ситуація в краю.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що профільна комісія облради рекомендує депутатам ухвалити зміни в схему планування території Волинської області. Вони повинні стосуватися дозволу розташовувати нетипове на сьогодні підприємство. Зауважимо, що виробничі потужності націлилися розгорнути на територіях Ківерцівського, Локачинського, Маневицького та Рожищенського районів. Там мають виготовляти корми для тварин та займатися обробкою шкіри.

Після публікації, в редакцію звернувся громадський активіст, релігійний проповідник Василь Вітовський. Волинянин стурбований можливістю появи в області такого бізнесу.

«Якщо людина вбиває тварин без потреби – це гріх. Звісно, для початку, це видається благом, бо зʼявляються нові робочі місця, але в майбутньому будуть негативні наслідки для тих, хто працює й для місцевого населення. Це психологічні травми та забруднення довкілля. Адже це буде такий собі крематорій для тварин. Я працював із людьми, які у місцях позбавлення волі, з бійцями АТО на передовій, я бачив, як люди з труднощами виходили зі складного психологічного стану. Тому, перш ніж робити такі підприємства, треба подумати про наслідки», - наголосив Вітовський.

Із цього приводу коментує ситуацію депутат облради Володимир Яренчук, який переконує, що хвилювання марні.

«Ці хвилювання безпідставні, адже до нас має зайти інвестор й цехи будуть ставити виключно з дотриманням санітарних, екологічних норм. На подібних звірофермах я був у країнах Балтії. Вони дають людям робочі місця, прибутки в бюджети, адже ми знаємо, що на сьогодні хутро дороговартісне. Для прикладу, на одній такій фермі може працювати близько 50 людей. Тому, тут однозначні плюси. Щодо засторог, то виробництво не запуститься до того часу, поки санітарна, екологічна служби не дадуть дозволи. Також відстань від села до господарства буде не менше кілометра. Окрім того, буде зустріч із селянами, щоб не було соціального протесту», - пояснює Яренчук.

Якщо найближчої сесії обласної ради більшість депутатів підтримають інвесторів,то нетипове для Волині підприємство з обробки та фарбування сирих хутряних шкір тварин зі звірофермами та забійними цехами розпочнуть будувати вже наступного року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ххх Показати IP 20 Грудня 2016 12:02
про яке хутро йде мова? про свиняче чи твоє депутатьське?
Краля с Киева до ххх Показати IP 20 Грудня 2016 20:39
Наверно речь идет о разведении нутрий, норок, шиншил или чего-то подобного. Только вот в чем дело, Европа уже у себя это начинает запрещать, вот и "всплывают" у нас подобные инвесторы. Сенат Нидерландов принял 18 декабря 2012 года запрет на норковые фермы, который положит конец всему пушному звероводству в стране. Это значимое решение предотвратит страдания миллионов пушных животных в будущем, - сказала Джоанна Суэйб, директор Международного Гуманного общества в Европе (HSI EU). Мы постепенно превращается в европомойку, все от чего уже отходят они, переходит к нам (. Это и старые автомобили, и поношенная одежда, и подобный бизнес. Не надо нам таких звероферм, Волынь прекрасный край, где можно развивать туризм (Свитязь), сельское хозяйство. Не забываем, что и таможня у нас есть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus