USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Тварини в законі: українці не в захваті від ідеї реєструвати всіх чотирилапих

26 Жовтня 2017 10:59
Законодавче регулювання поводження з хатніми улюбленцями та обов’язків щодо них потрібне. Так вважають власники притулків для тварин, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

«Ось ці бездомні тварини – це 86% колишні домашні. Це божевільна цифра. Мало хто про неї знає», - каже зоозахисник Олександра Мезінова. Автори відповідного законопроекту пояснюють, що документ скерований на збільшення гуманності в суспільстві та регулювання чисельності вуличних тварин.

Серед запропонованих норм – заборона розмножуватися безпородним тваринам, реєстрація всіх чотирилапих із отриманням чіпу, жетону, паспорту та номерного знаку, регулярний огляд у ветеринара та документальне оформлення смерті й поховання тільки на спеціальному цвинтарі. Заборонено вигул тварин неповнолітніми та за межами спеціальних майданчиків. За порушення вимог передбачені штрафи, подекуди аж до 20 тисяч гривень.

Власники чотирилапих здивовані – на багатьох столичних майданчиках місця немає навіть для котів, годі говорити про великого собаку. Сенсу в новаціях особливого не бачать, а для себе передбачають лише додатковий клопіт. На голосування законопроект мають поставити у кращому разі навесні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Совість Показати IP 26 Жовтня 2017 13:16
Да, вже лад навели в Україні ,от про домашніх тварин згадали .Шановні мужновладці ,столбів вам теж вистачить...
Просто мама Показати IP 26 Жовтня 2017 15:49
Підтримую. Тe, що гадять всюду погано, алe плдатки і штрафи, то вжe занадто. Просто на місцeвому рівні трeба контролювати питання вигулу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus