USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У 15 волинських ОТГ запрацюють пожежно-рятувальні підрозділи

13 Грудня 2018 08:00
Майже 210 тисяч євро буде вкладено у створення добровільних пожежно-рятувальних підрозділів (ДПРП) Волині протягом 2019–2020 років. Проект «Зміцнення потенціалу добровільних пожежно-рятувальних підрозділів в порятунку постраждалих від нещасних випадків на дорогах Люблінського воєводства та Волинської області» стартував у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща–Білорусь–Україна 2014–2020 років. Загальна вартість проекту – 712 379,46 €, з них 641 141,51 € (90%) – грант ЄС та 71 237,95 € (10%) – кошти бенефіціарів.

З української сторони проект реалізовують Комунальна установа Волинської обласної ради «Агенція розвитку Єврорегіону «Буг» та Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», з польської – Асоціація органів місцевого самоврядування Єврорегіону Буг. Про це інформують на сайті Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Мета проекту – підвищення безпеки дорожнього руху у Люблінському воєводстві та Волинській області. Проект охоплює 47 громад з прикордонної території, де проживає майже 300 тисяч осіб.

Учасниками проекту є 32 гміни Люблінського воєводства та 15 ОТГ Волинської області. З української сторони обрані наступні ОТГ: Устилузька (Володимир-Волинський район), Поромівська, Павлівська, Литовезька, Іваничівська (Іваничівський район), Любомльська, Рівненська (Любомльський район), Голобська, Дубівська, Колодяжненська (Ковельський район), Заболоттівська (Ратнівський район), Шацька (Шацький район), Любешівська (Любешівський район), Жидичинська (Ківерцівський район), Луківська (Турійський район).

10 грудня відбулася робоча нарада за участю директора Асоціації органів місцевої влади Єврорегіону Буг Галини Грабарчук та проектного менеджера Іоанни Сушек Хомик, директора Агенції розвитку Єврорегіону Буг Ірини Ітані та проектного менеджера Катерини Нагірської, першого заступника голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Лариси Тарасюк та заступника голови правління Фонду Олени Антонюк. Присутні обговорили деталі проекту та терміни проведення передбачених заходів.



У рамках проекту на Волині буде:

- створено 15 добровільних пожежно-рятувальних підрозділів;

- закуплено дорожньо-рятувальне обладнання (пневматичні комплекти для підйому пошкоджених автомобілів, гідравлічні ножиці тощо) та медичні сумки для надання невідкладної допомоги;

- проведено навчання з порятунку постраждалих у ДТП сертифікованими спеціалістами Польщі та України;

- проведено просвітницьку кампанію, щодо правил безпечної поведінки на дорогах та надання пішоходами першої допомоги постраждалим у ДТП.

Вже на кінець січня 2019 року заплановано провести на польській стороні стартову конференцію для представників влади, гмін та ОТГ. Під час заходу обговорюватимуться цілі проекту, існуючий стан безпеки та технічного забезпечення рятувальних служб.

* За зміст цієї статті відповідальним є Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Зміст статті, за будь-яких обставин, не відображає позицію Європейського Союзу, Органу управління або Спільного технічного секретаріату Програми транскордонного співробітництва європейського інструменту сусідства Польща–Білорусь–Україна 2014–2020 рр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus