USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У сільській школі - новий комп’ютерний клас завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом»

14 Лютого 2018 17:00
У рамках проекту «Інформаційні технології – шлях до майбутнього», який реалізований за фінансового сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», загальноосвітній школі І-ІІ ст. села Текля Старовижівського району придбали чотири сучасні комп’ютерні комплекти.

Відтепер сільські учні матимуть змогу грамотно користуватися інформаційно-комунікаційними технологіями та професійно зростати, повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

Директор школи, депутат Дубечненської ОТГ від УКРОПу Галина Лащук постійно дбає про комфортні умови для успішного навчання вихованців, тому й ініціювала створення комп’ютерного класу. Аби втілити задум в життя, заручилася підтримкою батьків і звернулася із відповідним проектом до Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Частину витрат ініціативна група брала на себе, але без додаткової фінансової допомоги сповна реалізувати задуми не вдалося б.

«Сьогодні ми маємо новенькі комп’ютери, Інтернет, що дозволють вчителю використовувати інноваційні методики на уроках, які так необхідні учням, аби розширювати та отримувати знання і бути конкурентоспроможними у сучасному світі», – із щирим задоволенням та гордістю розповідає Галина Василівна.

Перший навчальний рік працює у школі вчитель інформатики Богдан Пірожик. Стверджує, що технічний стан комп’ютерів не давав можливості викладати якісно матеріал.

«Добре, що знайшли програму для осучаснення класу і за кошти Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» купили обладнання, - зазначає молодий вчитель. - Тепер маю змогу ставити на комп’ютерах нове програмне забезпечення. Діти на ньому вчаться готувати гарні сучасні проекти».

Задоволені новими комп’ютерами старшокласниці Софія та Вікторія. «Нам дуже зручно користуватися новою технікою. Робимо різні презентації і практичні завдання», - діляться враженнями дівчата.

А п’ятикласник Роман Якимук уже вирішив, що у майбутньому стане програмістом. Готуватися до здобуття перспективної професії тепер зможе у рідній школі.

«Уроки інформатики за новими комп’ютерами стали ще цікавіші», – переконує школяр.

Вдячні за фінансову підтримку проекту і батьки учнів теклівської школи. Мама п’ятикласника Людмила Якимук стверджує, що цей подарунок від Фонду допоможе дітям розвиватися.

«Радує, що тепер є можливість нашим дітям дізнаватися щось нове і прогресувати», - розповідає мама школярів Таїсії та Богдана Троцюків Олена.

Це не єдиний успішний проект, реалізований у школі с. Текля за фінансового сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Раніше першокласникам придбали килим та футбольні м’ячі.

«Нашим дітям подарували у клас доріжку, – зазначає мама першокласника Родіона Олена Ткачук. – Діти тішаться, бо мають де проводити шкільні перерви: складають пазли і мозаїку, грають в шахи. І ми від того раді. Дуже вдячні Фонду «Тільки разом» за таке піклування і допомогу».

Малеча ще чекає новий спортивний інвентар і телевізор. Про це вони розповіли під час зустрічі голові Всеукраїнського молодіжного об’єднання «МОЛОДІ ПАТРІОТИ», депутату Павлівської ОТГ Назару Недбайлу.

«Вдячний батькам і колективу за активність та ініціативу. Ця енергія і ентузіазм допоможуть, я переконаний, реалізувати у школі ще не один спільний проект. Ремонту, як ми уже побачили, потребує спортивний зал. Фонд «Тільки разом» долучається до вирішення проблем багатьох громад, незалежно від партійної приналежності ініціаторів. Бо Ігор Палиця як голова обласної ради не може бути байдужим до потреб людей усіх районів Волині», – зазначив депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Міністр освіти Показати IP 14 Лютого 2018 21:44
А чому всі в школі в шубах?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus