USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Берестечку створили ідеальне місце для дитячих ігор

13 Грудня 2016 20:58
У парку над Стиром люблять відпочивати міщани, залюбки граються дітки, а в літній ротонді проводять масові заходи. Під зеленими кронами бракувало тільки дитячого майданчика. Але й він з’явився завдяки наполегливості молодих мам.

«Із проектом «Ініціативні громади» в рамках програми «Розвиток територіальних громад» до нас звернулася ініціативна група «Берестечківські матусі». Батьки хотіли створити місце для відпочинку малюків на свіжому повіт­рі. У парку для цього – ідеальні умови, – розповідає Людмила Марадевич, керівник представництва Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у Горохівському районі.

«Швидко зібрали підписи, кош­ти. Вагомим внеском долучився Фонд, осторонь не стояла міська влада. Зусиллями громади парк прибрали, підготували місце для гойдалок та каруселей. Тепер молоді мами з дітками мають де відпочивати і гратися», - додає вона.
Олександра Хомин – голова ініціативної групи «Берестечківські матусі», корінна жителька Берестечка. Пригадує, що в роки її дитинства у парку була ігрова зона, однак із часом зникла. Тому Олександра та інші молоді мами вирішили домагатися, аби їхні діт­лахи мали гарний дитячий майданчик.

«У парку – ідеальне місце для прогулянок із дітками. Тут зав­жди багато людей, гамірно. Бо навколо чисте повітря, крони не пропускають сонячних променів. А от сісти нема де, тим більше – погратися. Ми намагалися робити ігрові елементи з підручних засобів, але вирішили звернутися із проектом у Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», – каже Олександра Хомин.

«У мої шкільні роки цей парк був центром концертів і дитячих розваг. Приємно, що зараз усе повертається. Ігровий майданчик був потрібен, тому всі здавали гроші. Адже батьки хочуть комфорту для своїх дітей», – додає молода мама Ольга Волянік-Круглік.

Маленькі жителі Берестечка тепер щодня поспішають на новий яскравий майданчик. 10-річна Богданка Залевська уточнює, що у місті є ігровий майданчик в іншому парку. Однак він розташований поблизу гамірної дороги. Тому тут дівчинці подобається більше. Дмитрик Надашкевич любить гойдатися та спускатися з гірки. Адже на таких карусельках бавився ще в дитсадку. А Олександра Літовченко каже, що їй тут подобається все, тому вважає майданчик найкращим місцем відпочинку в Берестечку.
Зі слів міської голови Валентини Залевської, громада старається підтримувати парк на належному рівні. До літа планують облаштувати пляж та відпочинкову зону на березі Стиру. Адже перспективу свого міста місцеві жителі вбачають у розвитку туризму. Мають іще багато ідей, як зацікавити гостей, бо в Берестечку є що показати.

«Плани у нас є, бракує лише фінансування. Саме тому, що міський бюджет дуже скромний, звернулися із проектом у Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Нам пішли назустріч, тепер у парку вимальовується перспектива гарного відпочинкового комплексу. Маємо хороший початок справи, будемо рухатися далі», – запевняє пані Валентина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Саша Показати IP 14 Грудня 2016 09:56
Вже все брудне і в болоті. Зроби перше площадку з гумовим покриттям,щоб та дитина не розбила голову і бавилась в чистоті,проклади доріжку, зроби освітлення,щоб вечері можна було бавитись. Поставили посеред болота і на радій мама, твоя дитина чиста. Ще в нас в Устилузі таке саме чудо ставлять. Будуть мати де присісти випити місцеві жителі. Як робити щось для просування своєї партії і майбутньої агітації то робили би нормально. Тоді і голосувати було б точно за кого. Вже люди не такі наївні що купуються на одноразові подачки.
Віктор Показати IP 14 Грудня 2016 17:01
І це по вашому "ІДЕАЛЬНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ДИТЯЧИХ ІГОР" ???? ви б..ть зовсім з глузду з'їхали?? змініть назву статті !!! цей майданчик на середній не дотягує!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus