USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Чехії в кінці серпня раптово вдарили морози

27 Серпня 2018 15:54
Рекордно низька для кінця літа температура - мінус 8,5 градусів за Цельсієм - зафіксована в понеділок на півдні Чехії.

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на представника Гідрометцентру Чехії Яну Гуйслову 27 серпня.

«Рекордно холодною для кінця серпня була ніч на понеділок на більшій частині чеської території, - сказала вона. - На півдні країни, в районі Шумава, вперше була зареєстрована температура повітря в мінус 8,5 градуса».

Відзначається, що минулої ночі по всій Чехії, крім Праги, температура повітря опустилася нижче за позначку в 10 градусів тепла. У прилеглому до столиці регіоні, де ще кілька днів тому стояла сильна спека і стовпчик термометра протягом майже двох місяців не опускався нижче 20 градусів тепла, метеорологи зафіксували лише плюс 6,5 градуса.

Різке коливання температури повітря, за словами метеоролога, свідчить про викликані процесом глобального потепління зміни клімату. Періоди спеки і посухи стають більш затяжними, а їм на зміну приходить стрімке похолодання.

Як повідомлялося раніше, у горах Італії, Німеччини та Австрії випало вже 40 сантиметрів снігу. Білою шапкою вкрилися гірськолижні курорти Бадгаштайн і Тіроль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus