USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Ковелі перейменовують вулицю: з Федорова партизана на Федорова першодрукаря

2 Лютого 2016 08:34
У Ковелі вулицю Федорова, названу на честь радянського партизана Олексія Федорова, планують перейменувати на вулицю Федорова – на честь першодрукаря.

Про це повідомиляє IA ZIK.

Ковельська міськрада оприлюднила перелік вулиць, які планується перейменувати в рамках декомунізаційного законодавства. Є у переліку курйоз – вулицю Федорова міська влада пропонує перейменувати на вулицю Федорова. Первісно вона названа на честь радянського партизана Олексія Федорова. Тепер її хочуть наректи ім’ям першодрукаря Івана Федорова.

Заступник директора Українського інституту національної пам’яті Аліна Шпак прокоментувала цю курйозну ініціативу.

«І Ковель туди ж! У нас в колекції чимало таких ініціатив. Із найцікавіших: перейменувати Іллічівськ на Іллічівськ (ну, бо Ілля Святий), Піонерів на Піонерів (ну, але не тих, про які всі відразу подумали, а тих, що першовідкривачі), Дніпропетровськ на Дніпропетровськ (ну, бо Петро Святий також є, а якщо цього мало, то є і ще більш поважний варіант: «петрос» – камінь з грецької).

А взагалі мушу сказати, шо дуже наш народ побожний став, тут тобі і Андрій, і Ілля, і Петро. А ще кожне село Жовтневе – страх як цінує свято Покрови. Будні декомунізації, так би мовити».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
міністр фінансів Показати IP 2 Лютого 2016 08:41
А Аліна Шпак профінансує ці дуже важливі для народу "пакращення" з власної кишені? Чи, все-таки, потрібно йти розумним шляхом менших витрат?
проти дурощів Показати IP 2 Лютого 2016 09:39
Це нагадує, застав молись то і лоба розібє. Партизанський загін хіба воював проти людей. Він воював проти фашистів. Партизани воювали за свою землю проти загарбників не паплюжте память і не перекручуйте історію щоб лизнути пороху.
пп Показати IP 2 Лютого 2016 10:20
Д,БЬ!
Лучанка Показати IP 2 Лютого 2016 12:37
Чим не догодив партизанський командир Федоров? Немає у них більших проблем, як перейменовувати вулиці, а історію не перейменуєш,Треба шанувати тих людей, які боролись за нашу землю від ворога, а не закидати в забуття...................ГАНЬБА!!!!!!!!!!!!!!!!1
ковельчанка Показати IP 2 Лютого 2016 14:36
ай правда смішно у нас в ковелі.Що попало...аби галочку поставити -рпройшла декомунізація...а 40-річчя Перемоги а Черняховського - навіть в писки не ввійшли.А людцям які вчились по радянським підручнмикам і не цікавляться історією свого краю -ліпше мовчати в тряпочку.Історія - це наука, яка не переписується а яка ставить крапки над і. Елементарного не знають і не бажають- совкі -вид вимираючий Коли ви останній раз досліджували історію свого міста чи села*??? то.Читайте художню літературу-почніть "Століття Якова" Володимира Лиса а то ще й можна почати з ВАолині Уласа САмчука
ковельчанці Показати IP 4 Лютого 2016 09:27
Не смішно. Страшно. Ліплять з людського матеріалу "Іванів без памяті" - робочу силу для Європи. Без освіти, без знань, без памяті. Ті, хто за радянськими підручниками вчилися - хоча б елементарну повагу один до одного мають. "доброго дня", "дякую" і "до побачення" сказати вміють. На відміну від Вас - "продвінутих". Отак.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus