USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Ковелі хочуть перейменувати вулицю у пам’ять про загиблих воїнів – батька і сина

17 Серпня 2022 22:08
Завершилися громадські слухання щодо перейменування вулиць і провулків Ковельської територіальної громади.

Нині триває робота над підсумками результатів цього опитування й на стадії підготовки відповідний проєкт рішення, який розглядатимуть депутати міської ради, повідомив мер Ковеля Ігор Чайка.

Найбільше голосів громадськість віддала за перейменування вулиці Толстого на вулицю імені загиблого в лютому воїна, ковельчанина Єгора Лобанова – 647.

Водночас топонімічна комісія рекомендувала перейменувати цю вулицю на Захисників України, аргументуючи це активною фазою війни, яка не гарантує, що загиблих героїв, які жили на одній вулиці, не буде більше одного, і що це не викличе спірних моментів у майбутньому. Тож за цю версію проголосуавав 321 мешканець громади.

Читати ще: Дерусифікація від імперських маркерів: відомо, які вулиці планують перейменувати у Ковелі

"Остаточне рішення буде за депутатами. Але у світлі останніх подій, маю на увазі трагічну загибель днями батька Єгора Лобанова, який також був захисником України в цій важкій війні з російським агресором, хочу озвучити таку ініціативу: присвоїти цій вулиці ім‘я не лише сина, але й батька. Відповідно, щоб вулиця Толстого стала вулицею Лобанових – батька і сина", – із такою пропозицією звернувся до ковельчан Ігор Чайка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus