USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

У Луганській області сили АТО перейшли в наступ

30 Серпня 2014 15:15
Сили антитерористичної операції перейшли в наступ у Луганській області. Про це повідомив спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, - інформує прес-центр АТО.

За минулу добу Сили АТО нанесли по супротивнику потужні удари. Зокрема, українські військові знищили автомобільну колону противника, яка складалася з 30 автомобілів і рухалася в напрямку Луганське – Алчевськ. Також знищили два автомобілі російських найманців з колони, яка рухалась в напрямку Зугрес –Харцизск.

Загалом, вогнем українських ЗС знищені два танки, три БТРи, одна установка «Ураган», шість установок «Град» та 35 бойовиків. Також, силами АТО продовжується оперативне відпрацювання населеного пункту Родакове.

Українська армія почала наступ в Луганській області. Наші військові знищили більше чотирьох десятків терористів. Проведено оперативне відпрацювання кількох населених пунктів у Слов’яно-Сербському районі, а також селищ Кримське і Сокольники.

Тривають активні бойові дії на Луганському напрямку. Регулярні частини ЗС України отримали наказ залишити селища Хрящувате і Новосвітлівка Краснодонського району, та зайняли оборону під Луганськом.

Українські військові продовжують укріпляти Маріуполь. Зокрема, в Маріупольському районі Донецької області з метою виявлення диверсійно-розвідувальних груп росіян прикордонники спільно з добровольчими батальйонами організували цілодобове патрулювання. Усі основні в’їзди до Маріуполя посилено кінологами та фахівцями прикордонного контролю. Окрім цього створено спеціальні підрозділи для відбиття атак танків.

29 серпня Служба безпеки України затримала громадянина Росії, Черниша Сергія Геннадійовича, 1965 року народження, який брав участь у терористичній діяльності в Україні.

Громадянин РФ разом з іншими найманцями незаконно перетнув державний кордон України через російський пункт пропуску. У бойовиків Черниш, який має досвід «гарячих точок», виконував функції інструктора, координував дії окремих груп, неодноразово забезпечував відхід терористів з-під наступу сил АТО.

Затримали російського найманця коли він виконував спецзавдання із розшуку пілота, якому вдалося катапультуватися зі збитого терористами українського літака.

Також учора Службою безпеки України на одному з блокпостів сил АТО у Донецькій області затримали автомобіль з двома озброєними громадянами РФ Шаповаловим О.С. та Моховою А.В., які нелегально перетнули державний кордон України для виконання завдання російських спецслужб з ведення інформаційної війни проти України. Під прикриттям журналістської діяльності ці особи, спотворюючи інформацію у свої репортажах, мали поширювати панічні настрої серед населення Донеччини.

У затриманих вилучили стрілецьку зброю – автомати та набої до них. Наразі проводяться необхідні слідчі дії.

Карта АТО, 30 серпня:

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 30 Серпня 2014 15:53
перемога вже близенько? як там тер. батальон "Світязь"?
Близенько до Анонім Показати IP 30 Серпня 2014 17:27
близенько може бути тільки смерть наших хлопців (Боже захисти їх!!!) з таким бля...ким командуванням. Оху.....вший порошенко НЕ ДАЄ НІКОМУ НОРМАЛЬНОГО ОЗБРОЄННЯ. Все допомагає путіністам. А як боронь Боже полізуть рос. бойовики далі Лугандона, то посадить свою жидівську сімейку у ВІП-літак і насре на всіх. А Ви, люди добрі, воюйте далі. Тільки неясно чим. І поставте питання - з ким? І чи варта ця війна Ваших дорогоцінних життів?
ван до Близенько Показати IP 30 Серпня 2014 17:59
что значит не дает "нормального вооружения"? Что вы болтаете почем зря? Несешь околесицу, тупица, как баба базарная - сплетни. Постыдился бы искать хрень в чужих глазах, коли в твоем бревно висит. Сумничай, что это за НОРМАЛЬНОЕ ОРУЖИЕ?
Близенько до ван Показати IP 30 Серпня 2014 18:48
Де наприклад, вся важка артилерія? Переживає за свою сраку? пост президента йому дорожче людських життів? боїться, що на київ підуть? яник теж боявся - і його погнали. а знаєте, страхи матеріалізуються. Особливо коли дійсно є чого боятися.
Анонім Показати IP 30 Серпня 2014 18:02
Нехай розкаже що ж під Іловайськом, хто винен і хто понесе покарання, довіра до пороха падає шаленими темпами
ван до Анонім Показати IP 30 Серпня 2014 22:52
что же вы предлагаете, конкретно? Кроме критики и "давай" нужно предложить разумное, всем народом, а не спонтанную хрень, которая выльется чем то, в чем опять будет виноват кто то. На бумаге все стратеги и полководцы. Это не парад войск и не шахматы. Что нужно делать?
Анонім Показати IP 30 Серпня 2014 18:05
Вся надiя сьогоднi на сводний батальон iнспекторiв ДАI... Як не вони, то хто?
гiсть Показати IP 31 Серпня 2014 09:06
Веселi,брате,часи настали, Ми наближаэмось до мети. Чому ж тодi я шукаю iншу стежку, Чому я далi з ними не хочу йти? Океан Ельзи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus