USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцькому навчально-реабілітаційному центрі просять облаштувати ліфт

19 Грудня 2015 21:00
Зовнішній ліфт для дітей з особливими потребами просять встановити у Луцькому навчально-реабілітаційному центрі.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань освіти, охорони здоров’я, материнства та дитинства 18 грудня.

Так, депутат міської ради Алла Надточій повідомила, що до неї звернулася мама дитини-інваліда, яка разом з іншими батьками ініціює встановлення ліфта в закладі. Адже не всі учні можуть потрапити в триповерхову будівлю.

До прикладу, каже лучанка Наталія, яка звернулася до депутатів, вона мусить нести свою дитину на руках до класу, аби вона хоча б час від часу мала змогу поспілкуватися зі своїми однолітками і не жила в постійній ізоляції. Адже здебільшого діти-візочники займаються індивідуально вдома і дехто з них навіть жодного разу не був у класі, бо піднятися на третій поверх – несила. Батьки зібрали підписи під проханням облаштувати зовнішній ліфт у навчальному закладі, а адміністрація центру повідомила, що не заперечує проти цього.

«Моя дитина навчається вдома, але ми хочемо приходити і приходимо в клас тільки завдяки моїй наполегливості і моїй поки що здоровій спині. Бо я беру його на руки і несу на третій поверх. І таких діток багато. Я спілкувалася з однією мамою, яка казала, що навіть коли вони приходять на свята, то ніколи не можуть піднятися в клас. Якби був ліфт, то діти, які навчаються вдома, могли б перейти на навчання в класі і це теж була б економія бюджетних коштів», - каже жінка.

На що начальник управління освіти Олег Гребенюк відповів, що єдине, що змогли зробити власними силами і доступними ресурсами – пандус до першого поверху. Влаштувати ліфт всередині не можна, оскільки є небезпека пошкодження несучих стін.

А зовнішній ліфт – надзвичайно вартісний, до прикладу, в подібному закладі в польському місті Бартошице облаштували для неповносправних дітей зовнішній ліфт за кошти ЄС. На цей проект пішло мільйон євро. Зрештою, влаштувати зовнішній ліфт у навчально-реабілітаційному центрі можна, однак на це потрібне додаткове фінансування. Члени комісії домовилися, що на наступне засідання начальник управління освіти повідомить про шляхи вирішення прохання батьків.

До слова, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, ліфт для неповносправних планують облаштувати і в Луцькій міській раді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 20 Грудня 2015 15:55
А депутати який вихід бачать? Як вони планують допомогти? Комісія - для вирішення питань, а не тільки для заслуховування.
соня Показати IP 20 Грудня 2015 23:42
Не вірю, що не можна знайти вихід! Було б бажання!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus