USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцькому районі відкрили меморіальні дошки Героям АТО

2 Вересня 2015 16:46
У школі села Піддубці відкрили меморіальні дошки загиблим в АТО героям: Сергію Писаруку та Віктору Михальчуку.

Про це повідомили у прес-службі Луцької райдержадміністрації.

Сергій Писарук народився 15 квітня 1986 року у селі Піддубці Луцького району у сім’ї службовців. Навчався у Піддубцівській ЗОШ, потім у ПТУ № 6 у Луцьку. Надалі працював автослюсарем на різних підприємствах.

Сергій Писарук брав активну участь у житті територіальної громади Піддубцівської сільської ради. У березні 2014 року був мобілізований до лав Збройних сил України у 51 ОМБ. Був учасником антитерористичної операції у Донецькій області, де й загинув.

Поховали Героя на сільському кладовищі села Піддубці поряд з Братською могилою героїв Другої світової війни. Без батька залишився малолітній син Андрій.

5 серпня Волинь попрощалася з офіцером 51-ої бригади Віктором Михальчуком, 1982 року народження, який загинув у боях під Іловайськом. Поховали Героя теж у селі Піддубці Луцького району, звідки він родом.

Чоловік працював на ПП «Техно–колор» бухгалтером–ревізором.Наказом військового комісара Луцького ОМВК від 10 квітня 2014 року №37 призваний на військову службу по мобілізації в команду В3938. Під час служби виконував обов’язки заступника командира роти 51 –ї ОМБ.

Загинув у боях під Іловайськом. 26 серпня 2014 року помер від отриманих поранень під населеним пунктом Іловайськ Донецької області. Його тіло знайшли 27 жовтня 2014 року та поховали у Дніпропетровську на Краснопільському кладовищі, як невідомого солдата і тільки нещодавно ідентифікували за аналізом ДНК.

5 серпня 2015 року відбулося перепоховання на кладовищі села Піддубці Луцького району на алеї Слави. У чоловіка залишились дружина та доньки - двох і семи років.

Щоб вшанувати пам'ять загиблих героїв за підтримки влади району та сільського голови вирішили встановити на фасаді будівлі школи меморіальні дошки. На церемонії відкриття були присутні голова районної ради Олексій Гвоздецький, сільський голова Борис Горбатюк, заступник голови районної державної адміністрації Інна Бас та військовий комісар Луцького об’єднаного міського військового комісаріату Василь Худик, родичі, друзі, однокласники, односельчани і учні школи.

Присутні висловили сподівання, що ці меморіальні дошки будуть нагадувати всім поколінням про героїчні вчинки Сергія та Віктора, а пам'ять про Героїв України назавжди залишиться в серцях людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus