USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцькому виші військовослужбовці здобуватимуть нову професію

10 Жовтня 2014 10:55
Відтепер у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки колишні військовослужбовці здобуватимуть ще одну професію, яка їм знадобиться в цивільному житті.

Навчання проходитиме в рамках проекту «Україна – Норвегія» «Професійна перепідготовка та соціальна адаптація військовослужбовців та членів їх сімей в Україні» у співпраці з Міжнародним фондом соціальної адаптації та Мінсоцполітики.

Про це йшлося під час зустрічі ректора вишу Ігоря Коцана з президентом Міжнародного фонду соціальної адаптації (проект «Україна – Норвегія») Володимиром Рубцовим, директором Міжрегіонального центру соціальної адаптації звільнених військовослужбовців та курсової підготовки цивільного населення Юрієм Московчуком, представником Міністерства соціальної політики України Борисом Венгером, директором Міжнародного благодійного фонду «ЄвроАзія» Олексієм Іващенком, - повідомили в інформаційно-видавничому центрі університету.

Основна мета проекту – зменшити вплив негативних соціальних наслідків економічних реформ і реформ оборонного сектора України на звільнених військовослужбовців та членів їхніх сімей.

Таке навчання сприятиме підвищенню професійної конкурентоспроможності військовослужбовців на ринку праці України, соціальній адаптації колишніх службовців силових структур до умов цивільного життя, зростанню рівня добробуту сімей військовослужбовців шляхом їх працевлаштування, розвитку підприємництва серед військових та організації сімейного бізнесу.

Цей проект діє в Україні 11 років. Попередні роки він охоплював південний регіон країни, зокрема Крим. Цьогоріч керівництво фонду вирішило розширити географію, залучивши західноукраїнські ВНЗ. Серед них і СНУ імені Лесі Українки. Загалом у проекті бере участь 13 вишів України.

Під час годинної розмови гості розповіли про проект «Україна – Норвегія» з професійної перепідготовки службовців ЗСУ й інших силових структур, наголошуючи, що колишні військовослужбовці потребують максимально практичного спрямування занять (зокрема практики на підприємствах), їхня відповідність ринковим потребам регіону та законодавчій базі України. Крім того, впродовж курсів необхідно орієнтувати слухачів на цивільну роботу й принципи життя поза статутом.

Усі сказані слова були підтверджені підписами ректора Ігоря Коцана та президента фонду Володимира Рубцова на договорі про співробітництво.

Відповідно вже 10 жовтня у СНУ імені Лесі Українки відбудеться перше заняття курсів із перекваліфікації для 25 слухачів із числа військовослужбовців. Упродовж 2,5 місяців колишні військові перенавчатимуться за спеціальністю «Менеджмент підприємницької діяльності». Ґрунтовні знання та практичні навички передаватимуть досвідчені викладачі інституту економіки та менеджменту нашого вишу.

Після закінчення навчання слухачам видадуть свідоцтво державного зразка і сертифікат проекту «Україна – Норвегія».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus