USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.63 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Посвята у СНУ: одні стояли, інші засмагали

4 Вересня 2014 13:09
СНУ урочисто прийняв у свої ряди новоспечених студентів: перші - стояли струнко, а інші - засмагали під пекучим сонцем.

Урочиста посвята першокурсників відбулася сьогодні, 4-го вересня, на стадіоні університету.

Цього року на І курс до Східноєвропейського університету імені Лесі Українки вступило 2140 осіб. Із них на денну форму навчання – 1478 осіб, на заочну форму навчання – 662 першачки. За освітньо-кваліфікаційним рівнем «спеціаліст» здобуватимуть освіту 1674 студенти, за ОКР «магістр» – 680.

Вперше вдягнула мантію і Ірина Яцюк.
«Я обрала цей виш, бо у нього хороша репутація. Я вважаю, що сьогодні саме від студентів залежить майбутнє, адже саме ми зараз маємо розбудовувати Україну», - наголошує Ірина Яцюк.

Загалом, у СНУ навчається близько 15 тисяч студентів.

«У нас половина навчається на державній і половина на платній формі навчання. Цього року додатково отримали 100 державних замовлень магістрів, наш університет розвивається. Ми плануємо, аби в майбутньому у нас не було заочного навчання, а лише дистанційне», - розповів ректор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Ігор Коцан.
Захід розпочали із хвилини мовчання, аби вшанувати воїнів «Небесної сотні» і загиблих на Сході України. Також студенти поклали квіти до пам’ятників Лесі Українки, Тарасу Шевченку та до стіни пам’яті «Небесній сотні».

Про те, що саме студенти повинні сьогодні змінювати Україну, впевнена і першокурсниця, майбутня журналістка, Мілана Тхоржевська.
«Ми зараз повинні старатися заради нашої держави і кожен повинен робити усе, що від нас залежить. Я обрала факультет журналістики, бо мене мама назвала в честь французької журналістки, статті якої любила. І так у мене повелося: вперше у третьому класі написала листа Діду Морозу, якого опублікували в газеті, з того часу пишу постійно», - говорить Мілана.

Луцький міський голова Микола Романюк також привітав усіх студентів з початком навчального року. Зі свого боку перший заступник голови облради Олександр Пирожик сказав, як і на посвяті студентів в ЛНТУ, що сьогодні свято з присмаком гіркоти, а радник губернатора Сергій Кошарук наголосив, що в цей час від студентів потрібна єдність, активність і освіченість.

«Ми чули від старших людей, що щоразу покоління стає гірше, гірша молодь, ніж були вони. Але це не так, адже молодь інша, але не гірша. Так виразіть свою геніальність і талант! Але для цього Вам необхідно докласти чимало зусиль», - звернувся до студентів митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл.
По тому, студент Андрій Мирончук зачитав текст посвяти у студенти і всі тричі повторили «Присягаю».

Зачитали і привітання від голови Наглядової ради університету, народного депутата України Ігоря Палиці: «Щиро вітаю Вас із початком нового навчального року, з Днем знань! Сьогодні особливе свято, хвилююче та незабутнє. Саме у День знань ми з теплотою згадуємо своїх вчителів, їхню неоціненну роботу розуму та серця. З нагоди свята бажаю викладачам СНУ імені Лесі Українки міцного здоров’я, мудрості й терпіння, творчої наснаги в роботі, щастя й благополуччя. Вітаю й батьків студентів. Радості, добра й гордості Вам за своїх дітей. Перше вересня – початок нової сторінки в житті кожного студента, цікавого й водночас нелегкого шляху до нових знань, нових звершень, самостійного відповідального життя. Усім першокурсникам у цей день бажаю досягти своєї мети в житті, знайти взаєморозуміння з викладачами, зустріти добрих і надійних друзів, берегти та примножувати славні традиції нашого університету. Вчіться заради добробуту та процвітання українського народу. У добру путь за знаннями!»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Галина Показати IP 4 Вересня 2014 13:15
А що, Коцана війна не гребе? Плач і сльози Волині і всієї України за загиблими хлопцями йому невідомі. Що з літ, то й з розуму...
Марічка до Галина Показати IP 4 Вересня 2014 13:56
А що, вчитися не треба у війну? здобувати знання і т.д. Після війни буде знову мир, і комусь треба буде працювати, при чому не лише лопатою махати, а й головою.
студебекер 2 Показати IP 4 Вересня 2014 13:41
Чого витерли мій комент?
Ведмідь до студебекер 2 Показати IP 4 Вересня 2014 13:55
Бо за**буєш!
123 Показати IP 4 Вересня 2014 14:00
Зоряна Мацюк найкраща!!!!
Фонд зайнятості Показати IP 4 Вересня 2014 14:02
Чекаємо через 5 років на нове поповнення в своїх лавах!
прикол Показати IP 4 Вересня 2014 14:13
кльові фотки!!!! Автору ВЕЛИЧЕЗНИЙ респект!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)))))))))))))))))))))))))))))))))))
Автор до прикол Показати IP 4 Вересня 2014 14:50
Дякую, приємно))
я Показати IP 4 Вересня 2014 14:15
назва статті просто чудо - "одні стояли, інші засмагали"!
ЯЯ до я Показати IP 4 Вересня 2014 14:47
ага, щоб таке видати, вчитися п"ять років в ВНУ вчитись треба!))
Вони до я Показати IP 4 Вересня 2014 14:49
там не засмагали, а на сонці умаринувались у власному соку в тих чорних робах.
Вчителька Показати IP 4 Вересня 2014 15:03
Найкращий співак на Волині Василь Чепелюк! Дуже хочеться попасти до нього на уроки.
Лучанин Показати IP 4 Вересня 2014 15:44
А хто засмагав?
Знайома Показати IP 4 Вересня 2014 15:59
Іра Яцюк, ти обрала цей ВНЗ з тієї причини, що в інші з твоїми балами було проблемно поступити в інші вузи. Як відмінник може так написати ЗНО?
123 до Знайома Показати IP 4 Вересня 2014 16:10
Ви б навчились грамотно речення складати, а тоді вже щось запитували!
ХА-хааа Показати IP 4 Вересня 2014 16:50
Фоткі кльові, а Коцан тут - Гарі Потер))
Не Показати IP 4 Вересня 2014 18:44
Гаррі Поттер, а самий справжній кіт Базіліо
блааа Показати IP 4 Вересня 2014 19:40
оце з деканату повидивляються хто відлежувався на газончику, а потім будуть знати кому прати)
Анонім до блааа Показати IP 4 Вересня 2014 19:44
Не лякайте першокурсників.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus