USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У луцькому виші заклали дендропарк

19 Квітня 2018 16:41
На території Луцького національного технічного університету заклали дендропарк, який наразі налічує 55 видів дерев. Кінцевий проект загалом вартуватиме близько півмільйона гривень.

Урочистість за участю студентів, керівництва вишу та представників Волинського ОУЛМГ відбулася 19 квітня.

Як зауважив у коментарі журналістам декан машинобудівного факультету ЛНТУ Сергій Пустюльга, студентам спеціальності «лісове господарство» дуже пощастило, оскільки сьогодні буде закладено дендропарк для наукових досліджень, тож вони зможуть практикуватися у вирощуванні та догляді за деревами.

«Це лише початок, а за літо ми все облагородимо, тому коли 1 вересня прийдете на посвяту, то будете бачити іншу картину. Зараз висаджено 55 видів дерев, але їх кількість поступово збільшуватиметься», - зазначив Сергій Пустюльга. Та додав, що в кінцевому результаті проект вартуватиме близько півмільйона гривень

Ректор ЛНТУ Петро Савчук, своєю чергою, відмітив, що невдовзі спеціальність "лісове господарство" може перерости в окремий напрямок, а новостворений дендропарк важливий для іміджу вишу.
Опісля привітальних слів Петро Савчук разом з представниками Волинського ОУЛМГ перерізали символічну стрічку.
Насамкінець було висаджено 3 деревця та заклали капсулу часу з побажаннями для нащадків, яку мають відкрити через 20 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Декомунізатор Показати IP 19 Квітня 2018 17:09
Це що за зелені піонери???
Учасник до Декомунізатор Показати IP 28 Квітня 2018 22:52
Учні Боголюбського (якщо не помиляюсь) шкільного лісництва
Олег Показати IP 21 Квітня 2018 21:11
Супер !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus