USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку бігали за Перемогу

7 Травня 2014 17:17
Легкоатлетичну естафету з нагоди відзначення Дня Перемоги провели сьогодні у Луцьку на Меморіальному комплексі «Вічна Слава».

Естафета розпочалась о 16.00, сьогодні, 7 травня.

Маршрут спортсменів пролягав вулицями міста: від Меморіального комплексу «Вічна Слава» – проспектом Перемоги – вулицею Винниченка – Богдана Хмельницького – Сенаторки Левчанівської – Глушець – вулицею Паркова – проспектом Волі – вулицею Шопена – проспектом Перемоги – до Меморіального комплексу «Вічна Слава».
Зі слів організаторів, мета заходу – вшанувати пам'ять полеглих у роки Великої Вітчизняної війни, патріотичне виховання дітей та молоді, пропаганда переваг здорового способу життя, профілактика шкідливих звичок, популяризація легкої атлетики серед населення міста.

У естафеті взяли участь 45 команд колективів із фізичної культури підприємств, установ, організацій та навчальних закладів Луцька. Усього на старт вийшло майже 540 учасників, які змагались за винагороди у 5 номінаціях. Бігуни подолали 12 етапів. Відстань пробігу сягнула 3 тисячі 650 метрів.
Змагання командні. Переможця визначать за найкоротшим часом проходження усіх етапів естафети.

Команди-переможці обіцяють нагородити перехідними кубками і дипломами комітету Луцької міської ради із фізичної культури та спорту.

До слова, 22 роки тому вперше в історії проведення цих традиційних змагань у них взяли участь гості з Республіки Польща – кросмени з Хелма і Грубешова. Цікаво, що останні дістались до фінішної прямої першими, випередивши студентів колишнього Луцького педінституту.

Нагадаємо, що торік естафету виграли представники Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Ці змагання - у пам’ять про тих, хто 69 років тому не повернувся із війни.

Вперше у цьому році нагородили наймолодшого і найстаршого учасника естафети.

Зі слів Луцького міського голови Миколи Романюка, досить символічним є те, що естафета почалась з місця, що є для лучан священним, адже саме сюди приходять дорослі та діти, аби пригадати страшні сторінки історії.
Редактор газети «Волинь-нова» Олександр Згоранець: «Нехай бойових дух спортсменів, які беруть участь у естафеті, обов’яково передасться тим військовим, які ведуть бій з сепаратистами».

Також він зауважив, що Луцькому міському голові цьогоріч - 55 років, а естафета відбувається 54 раз. Тому він підкреслив, що у цьому змаганні брали участь не лише батьки нинішніх учасників, а й дідусі.


Тим часом, перед початком заходу спортсмени вшанували пам'ять загиблих Ветеранів Війни та волинського Героя Небесної Стоні Василя Мойсея.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ирина Показати IP 7 Травня 2014 17:38
Класс! Молодцы!
))) Показати IP 7 Травня 2014 19:12
лучше поздно, чем никогда.
Андрей Показати IP 7 Травня 2014 22:53
молодцы! а киселев скажет что фашисты-бандеровцы так тренеруются...
Всезнайко Показати IP 7 Травня 2014 23:53
А хто не скаче - той москаль...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus