USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чому у Луцьку вдень вмикають освітлення вулиць

26 Січня 2018 16:46
Не марнотратство, а технологічний процес: в КП «Луцьксвітло» пояснили, для чого вдень на вулицях Луцька вмикають зовнішнє освітлення.

Заборонити вмикати зовнішнє освітлення у світлу пору доби у Луцьку пропонує автор електронної петиції. Відповідну петицію зареєстрували 26 січня.

«Українська економіка переживає нелегкі часи, а наші марнотратники дозволяють собі вмикати освітлення вулиць місті Луцьк у світлу пору доби, коли гроші, які підуть компанії Ахметова, могли б піти на соціально важливі проекти. Тому пропоную заборонити включати освітлення вулиць у світлу пору доби і ввести суворе покарання за такі дії», - пише автор петиції Василь Коноплянко.

Як пояснив у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини директор КП «Луцьке електротехнічне підприємство-Луцьксвітло» Валерій Мазін, зовнішнє освітлення вдень вмикають з метою ремонту мереж.

Технологічна процедура заміни лампи полягає у тому, що вишка під’їжджає під світильник та ремонтує його. Для того, щоб перевірити, чи справна лампа, потрібно ввімкнути освітлення. Адже, замінювати лампу без такої перевірки технологічно невиправдано і недоцільно – якщо мережа несправна, лампа не засвітиться вночі і доведеться ще раз їхати до світильника. Тому перевірку здійснюють вдень.

Реагуючи на численні скарги лучан на те, що вулиці не освітлюються, працівники КП «Луцьксвітло» замінюють лампи та ремонтують мережі (для того, щоб з’ясувати, чи справді несправна мережа, знову ж таки потрібно вмикати напругу). Якщо ж вночі ввімкнену лінію вимикати для заміни лампи, буде темно на вулиці..
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
23 Показати IP 26 Січня 2018 17:50
Нелюди, хочуть татарина побанкротити ! НІ, СВІТИТИ І ВДЕНЬ І ВНОЧІ, не дамо збанкрутувати ахметці!!!
Анонім Показати IP 26 Січня 2018 21:43
Не видно дихати мерії

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus