USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку комунальники будуть зносити незаконно встановлені паркани

16 Липня 2014 19:00
В центрі Луцька встановили незаконні паркани, цим самим забравши у мешканців їхнє подвір’я. На лист-вимогу про знесення споруд власник не реагує. Тому за це візьмуться комунальники.

Про це йшлося під час постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою сьогодні, 16-го липня.

Про проблему розповідає Інформаційному агентству Волинські Новини мешканець будинку 3 на вулиці Сенатора Назарій.

«У нас був двір, а сусід з першого будинку взяв і загородив собі його. В нашому будинку є 12 квартир, ми всі на це не давали дозвіл. І тепер моя дитина не може біля дому гуляти, бо ніде», - розповідає лучанин.

Те, що споруди встановленні незаконно, підтверджує відповідь на інформаційний запит депутата Миколи Яручика. Йому в міськвиконкомі повідомили, що паркан на вулиці Сенатора, 3, встановлено незаконно. Зокрема, працівники управління містобудування та архітектури Луцькради провели перевірку й виявили в дворі металеві ворота висотою біля 1,2 метра зі сторони Сенатора та металевий паркан висотою 1,6 метра в дворі житлового будинку. Тому мешканцю Гуль В.І направили листа з вимогою в термін до 11.07.2014-го року провести демонтаж конструкцій та повідомити про це виконком.


Втім, паркан не знесений і до сьогодні.

Аби допомогти лучанам, голова профільної комісії Олександр Семенюк запропонував звернутися в ЖКГ, аби ті самі знесли паркан, а витрати покласти на власника огорожі.

Цю ідею підтримали одноголосно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 42
СаньОК Показати IP 16 Липня 2014 20:10
Потрібно позрізати ще й стовпчики в арках.
дідо Показати IP 16 Липня 2014 20:32
А парканчик перед судом за Драмтеатром ,також зріжуть ?
лучанка Показати IP 16 Липня 2014 23:49
Була випадково у цьому дворі - враження жахливе, як в гетто. Це стільки треба мати нахабства і не поважати сусідів та ще й до того привласнити собі незаконно частину двору!
Назарій Показати IP 17 Липня 2014 15:40
Заказна стаття так ж як і депутат Яручик. Схоже і сайт такий самий. Цікаво, чому працівники управління містобудування не виявили в цьому дворику понищені стіни, відро недопалків після учнів гімназії №4 та педколеджу, шприци наркоманів, презервативи та іншу гидоту, яку залишають в таких двориках "висококультурні" майбутні виборці деяких депутатів які тільки й можуть що писати запити ???
Олена Показати IP 17 Липня 2014 17:33
Дійсно, скільки нахабства потрібно мати, щоб привласнити частину двору і ніяк не реагувати на вимоги сусідів! Про які моральні цінності може йти мова?
Ольга Показати IP 18 Липня 2014 00:05
Що хочуть, те і роблять. Одна сім'я добудувала собі квартиру, що, звісно є незручним для всіх жильців будинку, бо прибудова займає велику частину загального двору. Цього ще замало, то поставили ґрати, забравши собі половину двору. Безпорядок та у людей нема совісті!
Тетяна Сергіївна до Ольга Показати IP 19 Липня 2014 11:14
Зацікавило. Вирішила подивитися (благо, що недалеко, бо вік маю вже не для довгого ходіння) - гарна місцина з деревами, квітами, навісом від спеки та дощу, де самому хочеться зупинитися, посидіти, відпочити. А якщо залишити ЇЇ без нагляду і охорони, то, певна, і ночі вистачить, щоб цей впорядкований затишний дворик перетворився на засмічений, шумний, ПРОХІДНИЙ ДВІР.
Ірина Показати IP 18 Липня 2014 12:35
Шановні, про які моральні цінності ви говорите???? Я також знаю цей двір. І не тільки в його нинішньому обліку. Але років 25 до цього. Передати "всю красу і аромати", які були присутні в цій частині двору забракне слів. Але я постараюсь. Це були купи сміття прямо під вікнами ( так як двір прохідний), це пляшки ( я вже не говорю про те, що спиртні напої розпивались в будь-який час доби і між іншим при дітях також - я це бачила неодноразово), це купа використаних щприців під стінами, кущами та вікнами ( мабуть їх теж не поклали туди для дитячих забав). І те, що люди зробили порядок та чистоту, охайно прибравши цей клаптик двору, загородивши від наркоманів та пияк ( бо як мені відомо вдень все відчинено) ви називаєте нахабством. То чому ж ви не показали другу половину цього ж двору?. Чи там також "заборонено" дітям гуляти? Що може обурювати мешканців будинку, коли все дуже просто? Будинок має 2 під'їзди, один з яких виходить на проїзджу частину. В них, мабуть, також є діти. То чому ж ви називаєте нахабством бажання батьків мати також умови для того, щоб їхні діти могли безпечно відпочити в дворі та побавитись іграшками, а не використаними шприцами та презервативами. Я чомусь впевнена, що ніхто не заважає і мешканцям іншого під'їзду зробити двір гарним та затишним замість того, щоб обливати брудом. Хоча цілком можливо, що це спрацював український менталітет: "Ага. Прибудувалися. Ага. Ще й паркан. Не доведи Господи ще щось придумають?! " А "ЖАБА" - це таке створіння, яке душить, душить і душить. І не тільки не дає спати чи й їсти, а часом і жити. Схаменіться, люди. Подивіться навколо себе і на себе - і все стане на свої місця. Бажаю вам добра в душі та любові в серці.
Антон до Ірина Показати IP 18 Липня 2014 17:27
Ірина,такий великий коментар,дуже вже схожий на замовний.Що,і в Луцьку таке вже працює?!До речі,там зараз встановлено палатку і від сусіднього двору відгороджено високим суцільним зобором із металевого листа-чим не "рай" для алкашів і т.п. асоціальних елементів.Перемахнув через забор-і кайфуй цілу ніч!
Добродій до Антон Показати IP 18 Липня 2014 18:28
Антон до Іри:Що замовне? Через який забор можна перемахнути? Мабуть, ви тут вже кайфували? Сподобалося? На наступний раз хоч відгук залиште.
Ірина до Антон Показати IP 19 Липня 2014 09:45
Вибачте, але великий коментар я не вважаю якимось недоліком, а тим більше замовленням (я просто висловила свою думку). А ось за маленький (такий як Ваш) я б переживала. Він говорить про Ваш обмежений словниковий запас (мабуть в школі погано вчились і мало читали літератури), тому і написали ці тези. А на рахунок "раю", то, вибачте, в нашій країні не те, що паркан, а й броньовані двері не перешкода деяким особистостям. А якщо так легко може перемахнути паркан алкаш (він же п'яний), то я думаю. що школярам це буде ще легше і в забавку. Тож скачіть і будьте здорові.
Ольга Показати IP 18 Липня 2014 15:59
Я полностью согласна с Ириной. Люди у нас завистливые. Действительно, почему вы не трубили и не создавали комиссий, когда там был срач? Где былы ваши депутаты, ЖЭКи и общественность, когда малолетки курили и лакали пивои вино в подворотне, а вечерами и более того. Вы не думали о влиянии на воспитание ваших детей таких красочных и ярких примеров ? А сейчас четверть двора ужасно портит вам жизнь? Или дело не в этом?
Галина Показати IP 18 Липня 2014 19:06
Паркан треба знести! Те, що він поставлений незаконно зрозуміло всім, не треба бути фахівцем. Вистачить заохочувати самовільність! Територія навколо будинку належить державі і користуватися нею повинні всі мешканці будинку! Біля багатоквартирних будинків ставити паркани неприпустимо. А не дай бог пожежа - страждати всім мешканцям будинку? Будемо сподіватися, що влада в Луцьку є і вона дотримується законів - паркан буде знесений!
Анатолій до Галина Показати IP 19 Липня 2014 09:30
Здається Вам, пані Галино, не стільки пече той клятий паркан, як те, що він стоїть законно чи ні. Певно він Вам так мозолить очі. Я сумніваюсь, що людина одноособно відділилась і ,швидше всього, цим куточком користуються всі охочі мешканці будинку. Вас що туди не пустили? Судячи по фотографії в той апендецит, який загородили, не пройшла б не тільки пожежна, а й звичайна машина. Проїзд ніхто не зачіпав і він є там, де і був (з іншого боку двору). То що Вас так бентежить, дорогенька?
Патріот Показати IP 18 Липня 2014 23:43
Просто дуже не зрозуміло, чому молодий чоловік не на фронті, а незаконно за свої кошти відгородився від старожилів металевою кліткою! Міг би ці кошти переслати нашим бійцям на фронт, а не своїми гратами перешкоджає дітям вільний прохід до школи.
Наталія до Патріот Показати IP 19 Липня 2014 09:19
Не треба ображати людей. Служити чи ні - це справа добровільна або ж на рівні держави. І не нам з вами це обговорювати. Як я розумію, Ви теж не на фронті і це також ваша особиста позиція. А на рахунок проходу, то їх у різних місцях вистачає. І з того ж таки двору також. Про який "вільний" йдеться мова?
Дописувачка Показати IP 19 Липня 2014 09:18
Мешканці двору – просто молодці!!! Мають активну життєву позицію, не стоять осторонь проблем міста і своїм власним прикладом переконують, яким чистим, гарним і затишним може бути наше місто. Не зупиняйтеся на досягнутому, адже своєю працею і (власними коштами) ви переконуєте підростаюче покоління в тому, що дбати про благоустрій рідного міста - це обовязок кожного мешканця Луцька, а дарувати радість іншим – це прекрасно!
Просто Я Показати IP 19 Липня 2014 10:02
Ми дуже любимо мандрувати, хто подорожує, щоб подивитись на гарні історичні міста, хто їде заради відпочинку, хто в справах, хто на заробіток, але всі ми повертаємося назад, додому, до рідного міста Луцька. У нашого міста своя, дуже велика і захоплююча історія, яку повинні знати, в першу чергу, ми, люди, які живуть у цьому найпрекраснішому та найчарівнішому місті, адже безліч будівель тут пережили силу-силенну подій. Все це повинно цінуватися. Але, на жаль, багато людей навіть не замислюються про благоустрій рідного міста. Невже потрібно багато зробити для того, щоб вулиці Луцька були чисті? Якщо кожен, хто знаходиться у місті буде слідкувати за собою, то ніяких зусиль прикладати не доведеться. Дуже часто чую від людей, що були в інших країнах, які чисті міста, охайні вулиці, гарні, затишні двори. У мене завжди виникає питання, а чим ми гірше? Чому вони можуть піклуватись про своє місто, а ми ні? Що треба зробити, щоб байдужість людей розвіяти? Багато хто скаржиться (а, може, по-простому, заздрить) на життя сусіда, а що ви зробили, щоб покращити своє місто? Здається нічого… Так чому б і не зробити так, щоб приїхавши до Луцька нас зустрічали красиві будівлі, охайні вулиці, затишні двори?...
ми Показати IP 19 Липня 2014 10:36
То це ви вважаєте красивим - металеві ґрати у такому маленькому дворі, де проживає багато людей із дітьми та внуками? Видно, ви не були ніколи у Європі, бо там ніде не має заборів, а кругом цвітуть квіти!
Наталія до ми Показати IP 19 Липня 2014 14:43
Сьогодні рідко знайдеш людей, які не були за кордоном. Так, звичайно гратів немає, але є культура, якої так бракує нам, українцям. Там навіть дитина розуміє, що розводити бруд та розкидати сміття не можна. І культура не тільки в цьому, але і в відносинах. В цій ситуації складається враження , що нехай творився б безлад (про який пишуть дописувачі), нехай це буде місце для "справляння нужди", аби не стояв паркан. В Європі між іншим штраф би платили всі мешканці. І знаю це добре, бо жила там 8 років. А такої заздрості і непорядності до сусідів не бачила зовсім. Мені вас дужа шкода, тому що ви морально бідні.
ми до аталія Показати IP 19 Липня 2014 17:36
Європа - правова держава. Там ніхто навіть не посмів би подумати щось робити, що йому заманеться. Для цього потрібно отримати дозвіл у відповідних інстанціях, І якщо є офіційний документ або розпорядження від міської ради, то нехай би європець спробував його не виконати. Тоді б на нього чекала вища інстанція - суд. А ви ще розводите полеміку - виконуйте розпорядження або подавайте в суд! Доказуйте свою правоту, а не намагаєтесь добитись чогось на емоціях та співчутті!
Наталія до ми до аталія Показати IP 19 Липня 2014 18:55
Я ні вам, ні будь кому не збираюсь нічого доводити. Це ваші проблеми. Але я співчуваю тим людям, яким ви псуєте життя. Не доведи Боже мати таких сусідів.
Наталія 1 до ми до аталія Показати IP 19 Липня 2014 22:53
Під час дискусій в Інтернеті часто стикаєшся з відчуттям дискомфорту. Начебто опонент називає себе українцем або росіянином, проте тебе не полишає відчуття, що говориш з ненависником України і Слов'ян. В інтернеті національність визначити ще важче, ніж у житті, адже облич не видно,та,на щастя, існує код спілкування: письмо, сповнене неприкритим дрібним отруйно-єхидним сарказмом, що викликає огиду; окремі слова (такі як рід, націоналізм, слов'яни) помазані брудом нишком, завуальовано, мимохідь, щоб не нарватися... І ти розумієш - інтуїція знову не обдурила!
Юля до Наталія 1 Показати IP 19 Липня 2014 23:27
А, то тут є співрозмовники, які при згадці Голодомору, неодноразових зрад жидами Польщі або бомбардування сектора Газа в Палестині запальними фосфорними бомбами, що призвели до загибелі сотень невинних дітей, починають з піною у рота захищати злочинців, в той час, як порядна людина - засудить? А ще ці особистості ніколи не засудять кривавого ката Троцького, але завжди будуть хаяти Сталіна; ніколи не похвалять українських художників Дмитра Павловича Левицького чи Павла Вікторовича Риженка, але завжди будуть хвалити своїх одноплемінників - мазілок-дегенератів Шагала і Кандінського, ніколи не скажуть доброго слова про велику українську поетесу Ліну Костенко, проте завжди хвалитимуть дрібного віршомаза українофоба жида Йосипа Бродського.
Наталія 1 Показати IP 19 Липня 2014 23:48
Так, Юлю. А ще ці люди часто вживають вирази на кшталт "у порівнянні з цивілізованими державами", "загальнолюдські цінності", "правова держава" а ще "міська рада", "вища інстанція - суд", щоб пустити пил в очі і завуалювати своє положення непроханих інородців. Як в Інтернеті так і в житті це дуже організовані, зухвалі, лицемірні і підлі люди. Урок для простодушних і довірливих слов'ян.
Житель ДПЗ Показати IP 21 Липня 2014 09:34
А чому наш депутат Яручик прибирає смітники на вулиці Сенатора - він вибирався по ДПЗ, в нас що вже всі смітники ворядковані? і що на вулиці Сенатора немає свого депутата?
небайдужий Показати IP 21 Липня 2014 17:07
По-перше, "мешканець будинку 3 на вулиці Сенатора Назарій" - ніякий не мешканець вулиці Сенатора, а вже давно проживає в іншому районі міста та час від часу "підкидає" свого сина батькам, які проживають за вищевказаною адресою. І, якраз бачиться, що підтримувати факт встановлення паркану має саме Назарій та його батьки, оскільки таким чином син Назарія має можливість гуляти в чистому дворі без наркоманів та алкоголіків. Однак, можливо Назарій, який керований лише "жабою", покаже правовстановлюючі документи на так званий "гараж", який стоїть у дворі будинку і в якому паркується автомобіль батьків назарія??? Чи може цей гараж є шедевром металевого зодчества, а сусіди отримують від нього колосальне естетичне задоволення? Дорогі мешканці будинку! Зберіться за столиком за пляшкою кави (знаю, ви усі дуже нормальні і у вас це прекрасно виходить), вискажіть один одному усе,що накипіло, за другою пляшкою кави ви зрозумієте, що життя прекрасне і по вашому двору не має шастати усіляка погань, помиріться і зробіть усе, аби ваш двір був узірцем естетичного виховання ваших дітей та онуків! А для велосипедних прогулянок якнайкраще підходить двір четвертої школи! Не ганьбіться - більшість з вас разом виросли, навчіться радіти успіхам сусідів, а не заздрити їм!
Анатолій до небайдужий Показати IP 21 Липня 2014 22:46
Оце чоловічий підхід. Молодець!!!!!!!!Тільки так можна гідно вирішувати всі питання і залишатися порядною людиною.
справедливість Показати IP 21 Липня 2014 23:00
Пане "небайдужий" ваш коментарій - це туфта!!!По-перше Назарій він мешканець цього будинку,вас пагано підготовували до цієї інформації. ПО-ДРУГЕ чому ви приплітаєте до цьго невинну дитину .Вам ще необсох язик? Я живу біля цього будинку і воджу свою дитину в №4 школу ,я ніколи не бачила ні мусору ні шприців.Я думаю це Вас "ЖАБА"давить, що хтось в нашому місті добивається справедливості.Ганьба Вам!!!!!!!!!!!
Наталія 1 Показати IP 21 Липня 2014 23:08
Дітей до гімназій водять, а самі такі безграмотні. Ганьба Вам!!!!!!!!
Марта Показати IP 22 Липня 2014 00:01
Йду якось з роботи цим двором і "натикаюсь" на забор.Пройти не можна.А на заборі вісять чоботи і пальта .Це нова така сушка?ЖАХ!!!!!! Люди?якщо хочете забори ,то купляйте часні будинки і будуйте .Ті хто так роблять, а тим більше незаконно - просто "наглі" люди!!! Я за те,щоб зняти його!
Діти Двору до Марта Показати IP 22 Липня 2014 19:03
Пані Марто . Про яке законно чи незаконно може йти мова, коли ви незнаєте елементарних правил української мови? Взяти для прикладу ваші: "вісять", "часні","пальта". Навіть діти знають, що "часні" будинки - це приватні, а слово "пальто" зроду-віку не відмінялося. Я вже мовчу про ваше "вісять" Про що можна з Вами розмовляти, якщо, навіть, ми, діти, знаємо ці прості правила? Невже ви справді переконані у тому, що зі своєю "грамотністю" Ви доб'єтеся бажаного???
Лариса Павлівна до Марта Показати IP 23 Липня 2014 19:11
А чого це ходити по чужих дворах????? Є тротуар, є дорога. От за це і мова. Бо в крові вже в українців ходити по чужих дворах, городах....... Є спеціально для пішоходів доріжки - ось там і ходіть, шановні.
Наталія 1 Показати IP 22 Липня 2014 18:53
..."забор, вісять, пальта, купляйте, часні" - БЕЗ КОМЕНТАРІВ!!! Шановна, Марто, єдине побажання-повертайтесь, будь ласка, на свою Батьківщину, бо "наглі люди" Вас тут не розуміють. А якщо нема такої можливості, то зверніться за допомогою до фахівців, ще можна все виправити (при бажанні, звичайно).
Влас Показати IP 23 Липня 2014 12:59
Взагалі-то природніше,якщо діти радуються встановленим спортивним тренажерам-перекладинам,турнікам тощо;їх не потрібно ховати за високими огорожами...Якщо ж радує генделик за парканом,то щось не дуже ...В цьому дворику додумувались якось раніше навіть шашлики смажити на відкритому вогні з наступним "святкуванням" чогось там....Так що тепер за надійним "захистом" щитів забору можна буде і приклад молодому поколінню показати,і "погудіти" заодно!..
Світлана до Влас Показати IP 23 Липня 2014 14:48
А Вас в цей генделик не запросили? Чи в чому причина такої образи на шашлики? І що тут кримінального в тому, що люди в дворі щось святкують? Швидше причина в нас. Це зараз люди немов звірина. Поховаються по норах (себто по квартирах) і тільки шукають кому б то щось "добре" зробити. А колись, дійсно, люди жили однією дружною родиною в дворі. І саме в дворі зустрічалися. говорили, святкували оплакували і таке інше. Простіше було, але в десятки разів порядніше. А зараз деяким нема чим зайнятися, ось і шукають кому б то що "доброго" зробити. Життя коротке, ото ж за все будемо відповідати перед Богом. І, що саме страшне, відгрібати за наші "добрі" вчинки будуть наші діти і онуки. Задумайтесь, чи хочете ви для них цього!!!!!
Наталія 1 до Влас Показати IP 24 Липня 2014 10:50
Що щит забору, а що декоративний паркан, то дві великі різниці. І за цим парканом, якраз таки, видно все, що робиться, аж , навіть, на тротуар. І в тому, що мешканці будинку знають народні традиції, та дотримуються їх, а ще відзначають родинні свята усі разом (а не по "норах" за принципом: "ніхто до мене і я ні до кого"), нічого поганого я не бачу, а лише позитив. Життя одне і потрібно прожити його даруючи радість оточуючим.
Влас Показати IP 23 Липня 2014 14:06
До речі,діткам двору.Вам треба старанніше вчити рідну мову.Бо в ураїнській мові слово"пальто" відмінюється.Тому потрібно писати:куплю пальто;пришию гудзик до пальта;вийду на вулицю в пальті.А вот в русском языке (который вы вряд ли сможете хорошо изучить,к сожалению) это слово действительно не склоняется.Поэтому:куплю пальто;пришью пуговицу к пальто;выйду на улицу в пальто.Бажаю всім діткам миру,чудових умов для всебічного розвитку, відмінних знань та добрих оцінок.Будьте щасливі!!!
Діти Двору до Влас Показати IP 23 Липня 2014 16:42
Не погодитися з Вами я не можу. Але та програма, за якою вчилися мої батьки та, частково я, не містила у собі правил відмінювання слова "пальто". Це все нові поправки, що вносяться до програми з кожним новим міністром освіти, який, у свою чергу, вважає себе розумнішим за попереднього. Тож не дивно, що матеріал з кожним роком стає все важчим для розуміння Дарма, Ви так про наші знання іноземних мов. Я чудово володію російською і не жаліюся на свої знання англійської та французької. Тож не варто судити про мій "всебічний розвиток" лише по слову, правопис якого змінюється щороку. Раз мова зайшла про тренажери та перекладини, я можу сказати Вам таке: займатися спортом можна, відвідуючи відповідні секції протягом усього року, а от інтелектуальний рівень підняти не так легко, як фізичний. Але, про який спорт та здоров"я може йти мова, коли навколо нас використані шприци та засоби індивідуальної гігієни??? Щоб бути здоровим потрібно, перш за все, дбати про те, що оточує нас і двір, що на вулиці Сенатора 3 - чудовий приклад цьому...
Лариса Павлівна Показати IP 23 Липня 2014 19:18
Такими дітьми можна тільки пишатися!!!!!!!! Щасти вам у всьому!!!!!!!
Діти Двору до Лариса Павлівна Показати IP 24 Липня 2014 10:23
Ларисо Павлівно, наші батьки нами теж гордяться)
лучанка Показати IP 25 Липня 2014 18:04
дивно... напротязі багатьох років ходила через цей дворик рано вранці та пізно ввечорі на роботу. так бувало сидять там хлопці та дівчата але не в частині де загородили а далі трошки там столик стоїть та лавочки , а у тій частині що загорожена ні присісти ні прилягти. та й ніколи я там небачила шприців пляшок і всякого такого.у другій частині теж порядок і квіточки посадженіі ,і сміття немає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus