USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

У Луцьку можуть зрости тарифи на воду

28 Серпня 2017 16:31
В обласному центрі Волині з наступного року можуть зрости тарифи на водопостачання: тариф на водовідведення пропонують підняти з 5,56 грн до 7,81 грн, на водопостачання – з 5,68 до 7,74 грн.

Про це йшлося сьогодні, 28 серпня, під час відкритого обговорення проекту тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення та проекту тарифів на централізоване постачання холодної води, водовідведення у КП «Водоканал».

Так, за словами директора підприємства Івана Корчука, на підприємстві склалася критична ситуація, цього року збитки складають близько 4,5 мільйона гривень, тому підприємство вирішило ініціювати перерахунок тарифів на водопостачання та водовідведення. Таклж він зазначив, що в сусідніх містах тарифи на водопостачання значно вищі.
Головний економіст «Луцькводоканалу» Ольга Шевчук зауважила, що підприємство щороку до 1 серпня повинне надати свої розрахунки на наступний період. У 2018 році тариф на водовідведення пропонують підняти з 5,56 гривень до 7,81 гривні, на водопостачання – з 5,68 до 7,74 гривень.

«Основні складові тарифу на 2018 рік розраховувалися з врахуванням наступних чинників: зростання витрат на електроенергію, витрати на оплату праці та відрахування на соціальні заходи, витрати на податки, зростання цін на паливно-мастильні, також зросли витрати на сіль та витрати на газ для опалення. Окрім того, вартість матеріалів та витрати на послуги Волиньстандартметрології збільшились на 15 % з кожного лічильника», - підсумувала Ольга Шевчук.

Іван Корчук зазначив, що місто забезпечується якісною водою, тому підприємство не отримувало письмових чи усних скарг на підвищення вартості тарифів, хоча публікувало інформацію про це на сайті підприємства та у газеті «Луцький замок».

Представник міської ради, заступник директора департаменту економічної політики Костянтин Патрикеєв зауважив, що в міської ради немає зауважень щодо зміни тарифу і зазначена вартість є об’єктивною.

У результаті обговорення, присутні підтримали підвищення вартості тарифів на водопостачання. Проте, остаточне рішення буде за національно комісією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Степан Показати IP 28 Серпня 2017 16:49
Якщо сказали "можуть зрости"- точно зростуть.
43 до Степан Показати IP 29 Серпня 2017 08:14
Якби Корчук не розтринькував гроші на ліві фірми то й критичної ситуації не було б, вони дерибанить а нам відповідати
олександр Показати IP 28 Серпня 2017 17:34
корчуку треба бабло щоб занести прокурарам та суддям щоб закрили кримінальну справу відносно нього за розтрату 10 млн грн. от і все
Ст.морж Показати IP 28 Серпня 2017 17:45
Х\й платитиму.
Вася Показати IP 28 Серпня 2017 17:54
от свол--чі все для людей стараються, люди виживають секонди в кожному місті люди шукають носки порваті владу геть таку яка так з людей знущаеться зараз пенсії доавлять на копійки вчителям на тисячі зарплати і все на продукти ціни зростають і на все інше краще б не добавляли вчителям щоб ціни не росли як гриби після дощу
Мешканець Показати IP 29 Серпня 2017 07:56
Проти директора відкрита справа за розтрату мільйонів,а він і далі "керує".Агов правоохоронці і владо.Це ж комунальне майно!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus