USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку вночі дивилися історичне кіно

13 Липня 2014 18:18
Лучани дивилися фільм про те, як поляки перемогли ідеологів«русского мира».

Черговий нічний кіноперегляд відбувся вчора, 12 липня. У зв'язку з погодніми умовами, кіноперегляд перенесли в комплекс DIAMOND, що знаходить на проспекті Волі, 31. На перегляд збралися близько 40 чоловік.

Цього разу організатори нічних кінопереглядів вирішили влаштувати вечір історичного кіно.

Охочі змогли переглянути стрічку«Варшавська битва. 1920». Організатори - СГО «Молодіжна платформа» - для цього сеансу вигадали й патріотичне гасло: «Перемогла Польща! Переможе й Україна!».

Події у фільмі розгортаються влітку 1920 року під час польсько-радянської війни.

«1920 року Польща звільнилася від «старшого брата», який теж визволяв «русских» та будував «русский» світ. Стала незалежною державою! Звільниться й Україні, від таких тісних обіймів! Історія повторюється тепер у нас на сході України. Приємно що союзником польських військ у цій битві були українські військові з'єднання УНР», - інформують організатори.

Фільм демонстрували мовою оригіналу (польською-російською) з українськими субтитрами.

«9 000 000 $ доларів на виготовлення, позитивні відгуки критиків, масштабні баталії, та уся правда про радянсько-польську війну», - охарактеризували фільм активісти.


Довідково:

Фільм «Варшавська битва. 1920» (пол. 1920 Bitwa warszawska) — польський військовий та історичний фільм, знятий кінорежисером Єжи Гофманом у 2011 році, події у якому розгортаються на тлі польсько-радянської війни 1920 року коли більшовицька армія Західного фронту під командуванням Михайла Тухачевського зазнала поразки у боях під польською столицею, у результаті чого була відстояна незалежність Польщі.

Загальнопольська прем’єра відбулась 30 вересня 2011 року. Фільм взяв участь в Київському Міжнародному кінофестивалі «Молодість» (22 жовтня 2011, фільм — відкриття фестивалю), а також, демонструвався в рамках Фестивалю польського кіно «Під Високим Замком» (Львів, 21 – 30 вересня 2012).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus