USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Переселенцю у Луцьку заборонили збирати та переробляти сміття

2 Лютого 2015 16:14
Луцький міський голова Микола Романюк відмовив переселенцю, який захотів створити приватне підприємство із переробки роздільного сміття. Свою відмову очільник міста мотивував тим, що в обласному центрі функціонує СКАП «Луцькспецкомунтранс», яке й займається подібними питаннями.

Про це стало відомо під час особистого прийому громадян у градоочільника сьогодні, 2 лютого.

Так, на думку «волинського» переселенця Василя Фартушного, однією з найнагальніших проблем міста є проблема роздільного сміття. Тому, з його слів, вкрай необхідно створити підприємство, на основі якого обладнають лінії переробки твердих побутових відходів.

Однак, міський очільник відмовив чоловіку, мотивуючи це тим, що наразі у Луцьку вже є спеціальна комунальне автотранспортне підприємство «Луцькспецкомунтранс», яке й надалі вирішуватиме усі питання роздільного збору та переробки сміття.

«Питанням роздільного сміття займатиметься СКАП «Луцькспецкомунтранс». Це - підприємство міської комунальної громади. На таке місто, як Луцьк, його цілком достатньо», - зазначив міський голова.

Тоді Василь Фартушний спробував аргументувати власне прохання:

«Чому у Луцьку така монополізація, адже місту потрібні робочі місця?» - звернувся він до Миколи Романюка.

Утім, мер залишився непохитним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 33
Анонім Показати IP 2 Лютого 2015 16:36
А цей переселенець хай фугує у свій Донбас в АТО і захищає свою землю від терористів. А він приїхав до нас бабло косити.Ой дістали ці переселенці.Вони нас люто ненавидять, а ми їм сю-сі пусі
аноніМУМУ до Анонім Показати IP 2 Лютого 2015 16:53
В тебе тут терористів немає, ніхто не турбує - то сиди і не вяк...й!!! От розумники епрст... От якби, не дай Бог, припекло, то подивились-би на тебе такого "розумного"!!!
ман до Анонім Показати IP 2 Лютого 2015 20:55
А ти троль чому не на АТО?
Олег до Анонім Показати IP 5 Лютого 2015 20:42
Людина хоче робочі місця створити і сімю прогодувати, він молодець. Ати -***!
вдв Показати IP 2 Лютого 2015 16:46
сам не гам i комусь не дам, в цьому наша бiда, любим чужi грошi считати
У-ух! Показати IP 2 Лютого 2015 17:05
Він сюди приїхав хоче працювати ...нікого не вбиває,не калічить
От тобі й на до У-ух! Показати IP 2 Лютого 2015 17:23
переселенець не просив у Романюка грошей, тепер хай Романюк платить йому допомогу з власної кишені.
Корінний лучанин Показати IP 2 Лютого 2015 17:35
Цим самим Романюк ще раз підкреслив, що НЕ МОЖЕ БУТИ "МЕРОМ"! До нього ЗВЕРНУЛИСЬ ІЗ ХОРОШОЮ ПРОПОЗИЦІЄЮ ПРО РОЗДІЛЬНЕ СМІТТЯ у ЛУЦЬКУ, яке до речі не сортується не дивлячись на всі "заходи" міськради по цьому питанню. ЦЕ ІГНОРУЄТЬСЯ "Луцьккомунтранс" - сміття не розділяється так як має бути! Я..вважаю , якщо ПЕРЕСЕЛЕНЕЦЬ проявив таку ІНІЦІАТИВУ ТА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ - ТО ТРЕБА НАДАТИ ЙОМУ таку МОЖЛИВІСТЬ! ВІН БУДЕ ЦЕ РОБИТИ НАБАГАТО КРАЩЕ , ніж оці фірмочки РОМАНЮКА. КОНКУРЕНЦІЯ ПОВИННА БУТИ!!! СМІТТЯ ПОВИННО СОРТУВАТИСЬ : пластмаса окремо, скло окремо, папір окремо - і все в спецконтейнери! Луцькі сміттєвозки цього не роблять!
Доброта Показати IP 2 Лютого 2015 17:47
Дожились!!! Людина хоче працювати ДАЙТЕ ЇЙ ЦЕ РОБИТИ!!! І не косіть всіх під одну лінійку! Є хороші і є погані! Це є всюди! Кучка людей що в Донецьку яка наробила війну, це не всі мешканці ЗАПАМ"ЯТАЙТЕ! І не будьте байдужими, бо байдужість вбиває!
таксист Показати IP 2 Лютого 2015 18:33
якщо луцькспецкомунтранс серйозна фірма тоді романюк мер
Степан Бандера Показати IP 2 Лютого 2015 19:16
Так нехай чоловік собі працює. Роботи всім вистачить. Чи Луцьк вже чистий, а сміття переробили і на звалище в Брище нічого везти вже не треба?
Був і бачив Показати IP 2 Лютого 2015 19:18
Нещодавно довелось побувати на сміттєзвалищі поблизу с.Брище (там чомусь на вказівнику ще й знак Євросоюзу є:)))), так от - сміття туди потрапляє несортоване, але там є "надцять" людей добряче спитих і вони кожну машину зустрічають і як по команді все з цієї машини пересортовують до дрібниць! Пакують це все в поліетиленові мішки, ну дуже не вірю що вони потім ці мішки кудись везуть і здають, бо неподалік є вагончики де сидять нормальні хлопи і мабуть це все організовують. Також, збоку є навіс величезний - мабуть для складування цієї халявної вторинної сировини. Тобто, сміття з Луцька і районів СОРТУЮТЬ і ВИКОРИСТОВУЮТЬ! За якими правилами і чиїми руками - їдьте на звалище і все побачите самі. І ви хочете щоб цей ПРИБУТКОВИЙ бізнес, який не потребує ЖОДНИХ приватних капіталовкладень (крім державних грошей та грантівських типу "на захист екології"), не потребує соціально захищених працівників з зарплатами, забастовками щодо умов праці, з лікарняними, декретними і т.д. і т.п. комусь отак просто віддати???!!! Гроші не пахнуть! Волинським Новинам цю тему варто було б розкрутити - і для п.Ірини було б корисно ще перед виробами над цією проблемою попрацювати.
Корінний лучанин до Був і бачив Показати IP 2 Лютого 2015 19:55
Ну це добре ,що ти був та бачив отой бардак! Але ж так ПРИМІТИВНО не повинно робитись! Я (буду казати про себе ) хочу і можу здати сміття уже СОРТОВАНЕ із домашніх відходів це скляні пляшки, банки (в .тч. биті , колоті), поліетиленові пляшки, папір (газети і т. інш.), ганчір'я і т.п. СМІТТЄВОЗКА цього не приймає окремо ! Робітники кажуть , якщо хочете (при наявності вільного місця) кидайте в машину збоку у відсік у купу !!! Я , як подивився у ту КУПУ ВІДСІКУ то там все перемішано! То треба ще РОМАНЮКУ туди глянути , бо він цього НЕ ЗНАЄ - він більше офісний мер - працівник , хоча по злачним місцям любить їздити ! ТАК , ОТ СМІТТЯ, на моє переконання , на ЕТАПІ ЗДАЧІ повинно бути уже ВІДСОРТОВАНО ЖИТЕЛЯМИ ЛУЦЬКА. Так роблять у КРАЇНАХ ЄВРОПИ і громадяни дисципліновані у цьому відношенні та і дітей привчають! А ТУТ ЗА ПРИКЛАД БРИЩЕ НАВОДЯТЬ! НУ ПРИМІТИВ!
Був і бачив Показати IP 2 Лютого 2015 19:19
"... перед виборами ... - перепрошую.
Всім Показати IP 2 Лютого 2015 23:00
Мабуть треба змиритись з тим, що Романюк - це погано
256 до Всім Показати IP 3 Лютого 2015 09:04
А давайте "Буратіно" спалимо - для розділення сміття.
Оля Показати IP 3 Лютого 2015 09:03
А чому наші волинські хлопці помирають за Донбас, а цей молодий чоловяга буде косити бабло у нас на Волині. До себе на Донбас там він потрібніший, а нам він не потрібний.Хай іде землю обробляти,пшеницю вирощувати,руками працювати, а не сміття переробляти.Там на Донбасі скільки землі не ораної
Олі Показати IP 3 Лютого 2015 09:30
Ви Олю така проста. Хіба справа в тому звідки цей хлопець. На його місці міг бути і волинянин. Справа в примітивному мері.
Калина Показати IP 3 Лютого 2015 16:59
теж хотілось би і конкуренції здорової у цій галузі і цивілізованого підходу. Давно назріла потреба окрім спеціальних контейнерів для пластику ще й бачити сині - для скла, жовті - для паперу/картону і т.д. це дуже сумно, що у нас такі примітиви за мера, значить заслужили, бо терпимо їх, і лише самі поміж собою обурюємось, а реально вплинути на його рішення як?
ТЗОВ “ПРЕМІУМ-СЕРВІС ЛТД” Показати IP 3 Лютого 2015 17:20
Друзі, не важливо знайти причину, важливо реалізувати наслідок причини. Тобто в місті, яке визнано було найзеленішим і найгарнішим є повний срач, немає смітників, монополія прибирання належить взагалі незрозумілій тернопільській фірмі, сміття річ цінна *)) СКАП «Луцькспецкомунтранс» через років десять може шось і зробить. А я, як лучанин хочу і вимагаю вже !!! Мені чесно кажучи до дупи хто це буде робити, я вимагаю якісно і чисто, за що я плачу немалі гроші в місто !!! Владу будем змінювати !
ВАСИЛЬ ФАРТУШНИЙ Показати IP 5 Лютого 2015 09:41
ЦЕ САМЄ ТОЙ МОЛОДИЙ ЧОЛОВЬЯГА С ДОНБАСУ,.БУДУТ ПИТАНЯ ВІДПОВІМ ,ЩОБ ВНЕСТИ ЯСНІСТЬ В ЦЕ ПИТАННЯ....ДУЖЕ ПРИЄМНО ЩО ЗДРАВИХ ДУМОК БІЛЬШЕ...
Лучанка до ВАСИЛЬ ФАРТУШНИЙ Показати IP 5 Лютого 2015 21:28
У нас, як і скрізь, ложка дьогтю псує бочку меду. І, на жаль, цей дьоготь, гадство, ще й рулить!
ВАСИЛЬ ФАРТУШНИЙ до Лучанка Показати IP 6 Лютого 2015 14:42
ВОЛИНЬ ПРОГРАЄ ЛУГАНЩИНІ ПО ЦЬОМУ ДЬОГТЮ...1:5 ИМХО
ВАСИЛЬ ФАРТУШНИЙ Показати IP 5 Лютого 2015 10:31
ЦЕ САМЄ ТОЙ МОЛОДИЙ ЧОЛОВЬЯГА С ДОНБАСУ,.БУДУТ ПИТАНЯ ВІДПОВІМ ,ЩОБ ВНЕСТИ ЯСНІСТЬ В ЦЕ ПИТАННЯ....ДУЖЕ ПРИЄМНО ЩО ЗДРАВИХ ДУМОК БІЛЬШЕ...І ЧОМУ ВОЛИНСЬКОГО В ЛАПКАХ? НУ Я НЕ ОБРАЖАЮСЬ....
просто до ВАСИЛЬ ФАРТУШНИЙ Показати IP 5 Лютого 2015 21:16
Попытки ввести раздельный сбор мусора в Киеве при предыдущих властях закончились ничем... Пiдскажiть, будь-ласка, Василю, як Ви бачите повний цикл? В чому саме перешкода вiд владних структур?
ВАСИЛЬ ФАРТУШНИЙ до просто Показати IP 6 Лютого 2015 13:26
1.ДЛЯ ПОЧАТКУ Я ГОТОВИЙ ВСТАНОВИТИ КОНТЕЙНЕРИ ПО СБОРУ ПЕТ -ТАРИ,ЩОБ ПОДИВИТИСЬ ВІДНОШЕННЯ МЕШКАНЦІВ ЛУЦЬКА ,РЕНТАБЕЛЬНІСТЬ,І ПАРАЛЕЛЬНО ВЕСТИ ІНФОРМАЦІЙНУ РОБОТУ З НАСЕЛЕННЯМ ПО ЦЬОМУ ПИТАННЮ,,ДАЛІ ЯК ЩО ЦЕ ДОБРЕ ПРИЙМЕ НАСЕЛЕННЯ ,ТО КОНТЕЙНЕРИ ПО СБОРУ СКЛА І БУМАГИ (КАРТОНА). ЦИКЛ -ЦЕ СБІР і ВІДПРАВКА ПІДПРИЕМСТВАМ ЩО ПЕРОРОБЛЯЮТЬ . 2.ПЕРЕШКОДИ -ХОТІВ МАТИ ДОБРІ І ВЗАІМОВИГІДНІ СТОСУНКИ З МІСЬКОЮ ВЛАДОЮ ,АЛЕ Я БАЧУ У НАС РІЗНИЙ ПІДХІД ДО ЦЬОГО....І БАБЛО ЩЕ НЕ ДАЮ(ЖАРТ)))))
просто до ВАСИЛЬ ФАРТУШНИЙ Показати IP 22 Лютого 2015 16:29
Як варiaнт - встановити такi контейнери бiля великих ТРЦ, де за вивiз ТПВ сплачують комерцiйнi структури, якi в сьогоднiшнiх непростих економiчних умовах таки працюють.
просто до ВАСИЛЬ ФАРТУШНИЙ Показати IP 22 Лютого 2015 16:47
для того,щоб передати вторсировину на переробку - потрiбно вiдсортувати та затюкувати. Розсипом заводи не приймають.
VolynHelp Показати IP 5 Лютого 2015 12:30
Будучи присутнім на діній зустрічі, маю право заявити про те, що дана стаття не повністю висвітлює дану зустріч. Пропущено важливий момент, а саме те, що мер не проти того що крім «Луцькспецкомунтранс» цим питанням може займатись і хтось інший, а отже Василь не виняток, адже у нас це питання не монополізоване. Крім того, що одним з таких "не винятків" є депутат міськ ради Сівак, який встановив декілька таких контейнерів по місту і ніхто йому в цьому не перечив. Що правда на цьому все і закінчилось, адже надалі власних коштів ніхто вкладати у це не бажає і чекає фіндопомоги з міста, навідміну від (наголошую) ПЕРЕСЕЛЕНЦЯ, який з власної кишені бажає це розвивати. Окрім того, на питання коли «Луцькспецкомунтранс» встановить дані контейнери Романюк чітко відповів - у квітні 2015 року, що дивно збігається з приблизною датою виборів. Виходячи з цього мер пообіцяв надати свою остаточну відповідь активному підприємцю на протязі 10 днів на новій зустрічі. Ну що ж побачимо чи він виконає свою обіцянку. До речі, останню свою обіцянку він так і не виконав http://www.volynnews.com/news/society/lutskrada-dopomozhe-z-zhytlom-pereselentsiam-zi-skhodu/.
Думка Показати IP 5 Лютого 2015 21:24
Скандуємо на кожному кроці "Єдина країна", а вже поділили людей на своїх і ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ. Як це бридко. Мова йде про хорошу ініціативу, а всілякі недолугі Олі та аноніми і тут плюються жовчю. Не доведи, господи, у нас Донбаського сценарію, так Оля з анонімом перші переселялися б, хоч і у вирій, але зараз це засуджують, бо це такий тип людей.
АГА Показати IP 5 Лютого 2015 21:47
Хто скаже, навіщо йти до мера перед тим, як реєструвати та розвивати бізнес? Мабуть вже зі сьарту напрацював корупційну схкму й намагався підтримку отримати, а зась, в мера свої схеми, а новачок навіщо? А ще чого доброго підстава? - Ні!
ВАСИЛЬ ФАРТУШНИЙ до АГА Показати IP 6 Лютого 2015 13:31
Я ПЕРЕПРОШУЮ ВИ РОЗУМІЄТЕСЬ НА КОРУПЦІЙНИХ СХЕМАХ ? ТО ПІДСКАЖІТЬ......ЯК ? ЧІ БЕЗ НИХ НЕ ЯК?.....))))
ВАСИЛЬ ФАРТУШНИЙ Показати IP 6 Лютого 2015 13:43
ДО РЕЧІ ЛУЧАНАМ ПЕРЕЙМАТИСЬ НЕ ВАРТО МЕР ПООБІЦЯВ ,ЩО ДО КВІТНЯ КОНТЕЙНЕРИ ДЛЯ РОЗДІЛЬНОГО ЗБОРИ ПЕТ- ТАРИ БУДУТЬ СТОЯТЬ.....ДО КВІТНЯ НЕ ТАК УЖ ДАЛЕКО....НЕ Я ТАК СКАП «Луцькспецкомунтранс». ЦЕ ЗРОБИТЬ?????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus