USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку пікетували СБУ, аби допомогти 51 бригаді

29 Серпня 2014 08:16
Активісти зібралися під стінами СБУ у Волинській області з вимогою допомогти бійцям 51-ої механізованої бригади, які потрапили під обстріл «Ураганами», та не мають ні підкріплення, ні чітких вказівок від керівництва. Про це інформує ВолиньPost.

Фактично, хлопців, які перебувають в оточенні, залишили сам на сам з бойовиками.

Про це говорили активісти з «Автомайдану Волинь» під час мітингу у четвер, 28 серпня.

Громадський діяч Володимир Пащенко зазначив, що бригаду сепаратисти накривали «Ураганом», що є значно серйознішою зброєю у порівнянні з «Градом».

Разом з тим, з його слів, нині 51-ою (мова йде про другий батальйон, – ред.) керує 26-річний хлопець без досвіду.

Він переконує, що розуміння ситуації та поставленої задачі у бійців немає, а прикриття не було.

Батальйон, який на Донеччині прикриває блокпости, звернувся до активістів з проханням терміново «вийти» на керівництво АТО, на Генеральний штаб для того, щоб хлопцям пояснили, як далі діяти.

Відтак, активістам вдалося зустрітися з начальником Служби безпеки України у Волинській області, генералом-майором Володимиром Мельниковичем, який пообіцяв допомогти.

Після перебування під стінами СБУ активісти рушили до Волинської облдержадміністрації з надією побачити там Володимира Гунчика, отримати від нього підтримку та допомогу, проте його у відомстві не було. Мобільний телефон голови Волинської облдержадміністрації не відповідав.

Натомість учасникам акції вдалося поспілкуватися з радником голови ОДА Сергієм Кошаруком. На запитання, чи не знає він, де мешкає Володимир Гунчик, аби таки поспілкуватися з ним, бо «завтра може бути пізно», Кошарук відповів, що «не в курсі».

Відтак, активісти одноголосно вирішили завтра, 29 серпня, о 9:00 зібратися під стінами Волинської облдержадміністрації, аби таки достукатися до чиновників та змусити їх реагувати на скрутну ситуацію з 51-ою бригадою.

«Якщо всі, що сидять вдома, не можуть вийти за наших хлопців постояти, то хоча б ми постоїмо», - зауважив керівник «Автомайдану Волинь» Сергій Поха.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Анонім Показати IP 29 Серпня 2014 08:30
I шо, помогли?
Анонім Показати IP 29 Серпня 2014 08:45
Хлопці з СБУ щось Ви тупанули...... гляньте які лосі до вас на мобілізацію прийшли видали б їм по саперній лопатці і вперед на АТО..... а то підбурювати людей в пашенка сила духу була а піти на АТО жона не пускає???
Андрій до Анонім Показати IP 29 Серпня 2014 11:38
Жона чи жо *а не пускає?
факти Показати IP 29 Серпня 2014 08:46
Ну от де розум? Це голова ОДА та СБУ області будуть вказівки у Генштаб давати з Луцька? А там типу не знають що твориться? Самі хлопців послали на "ура", а тепер не знають що робити, військова тактика відсутня повністю! Але з області хлопцям нічим не допоможеш! Вечером вони до ОДА прийшли?:) Але ж Собуцький і гн...а! Сидів у кабінеті і піарився, а тепер знову хороводи водить? Що ж ти таким "активним" замом не був?!
123 Показати IP 29 Серпня 2014 08:54
коментар було видалено
987 Показати IP 29 Серпня 2014 09:11
Пащенко, Собуцький, Поха... - а ви записались добровольцями?!:) Ганьба! Вгодовані лосі а на передову не йдуть!!!
ТАК Показати IP 29 Серпня 2014 09:33
Згідна з 987. Що ходити кричати?! Кричати - то все, що вони можуть!
Андрій до ТАК Показати IP 29 Серпня 2014 11:39
Нє, ще скакати
Анонім Показати IP 29 Серпня 2014 09:37
Волинь 0 0 321 Сьогодні, 09:26 Офіційні установи та громадські активісти досі намагаються з'ясувати справжній стан справ в окремих підрозділах 51-ї окремої механізованої бригади з Володимира-Волинського, які за останній тиждень побували у важких боях і понесли втрати. Так волонтер Костянтин Зінкевич розповів, що військових бригади полонили і вивозять в Росію. «51-а бригада. З епізодичних сеансів зв'язку. Частину наших полонених везуть до Росіі, частина вже у Росіі. Їх досить багато. Дехто із новоприбулих у 51-у бійців займається «членовредительством» техніки, щоб залишитись в Дачному. Я це розумію, але якось «не по понятиям», каже 1-й БТГР», - написав він у Фейбук
лучанин Показати IP 29 Серпня 2014 10:10
В Луцьку одна жидва "воює" з іншою,а результату як не було,нема,так і не буде.Бо для жида добре коли людей "штормить",тоді він герой,людьми добре маніпулювати,робити лохами,а самому збирати дивіденди і в потрібний час ввійти у владні кабінети.Жид любить одночасно дві речі_владу і гроші. ВЕЛИКІ ГРОШІ! А великі гроші можна мати тільк будучи при владі.Оце і є їхня стратегічна мета.
ЮЛЯ Показати IP 29 Серпня 2014 10:23
коментар було видалено
я Показати IP 29 Серпня 2014 10:35
ганьба Собуцькому, хабарнику-невдасі, Поха не відстає, та й інші - всіх на передову!!!
сірий вовк Показати IP 29 Серпня 2014 11:05
Хлопці товстопузі автомайданівці! Ну включіть на хвилину залишки мізків і подумайте - чим може допомогти обласне управляння СБУ нашим хлопцям на Сході? З таким успіхом можете пікетувати макаронну фабрику - результат буде таким же. Просто, Вас давно не було чути і ви вирішили зробити собі трішки реклами, показати, що ви теж "борці" і тд?
Андрій до сірий вовк Показати IP 29 Серпня 2014 11:44
В нас в Луцьку вже й макаронної фабрики немає. Продали та розтащили. Йдіть пікетуйте псіхуху в ліпінах. І вам робота, і пацієнти підтримають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus