USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку показали виставу про післявоєнну Німеччину

12 Червня 2017 23:32
Виставу про внутрішнє протистояння героїв, які пережили Другу світову війну, лучанам презентували в драмтеатрі імені Тараса Шевченка.

Театр «Склад 2'0» показав постановку «Майнц», дія якої відбувається в 1947 році, на луцькій сцені 12 червня. Організувало показ мистецьке об'єднання «стендаЛь».

На початку режисерка трупи Єва Якубовська відзначила, що актори особливо хвилюються виступати в Луцьку, через те, що саме наше місто стало останнім у переліку гастрольного турне «Складу 2'0».

«Майнц» – це вистава реалізованого в театрі кінематографічного жанру саспенс, батьком якого є англійський кінорежисер Альфред Гічкок.

Головні героїні вистави – дві сестри, які під час війни та, врешті, й після її закінчення перебувають по різні сторони бойової лінії. Вони уособлюють глобальну війну Третього рейху проти представників єврейського населення. І, попри те, що переконання націонал-соціалізму потерпіли краху, протистояння продовжуються – уже всередині кожного персонажа. Тому головними настроями, якими намагалися поділитися з глядачами актори, були невизначеність, переживання та постійна боротьба за те, щоб бути щасливими.

Єва Якубовська відзначила, що вистава саме зараз є особливо актуальною в Україні, з огляду на наше існування «в стані замороженої війни».
Відзначимо, що, як раніше анонсувала режисерка, протягом усього часу вистава тримала зал в атмосфері напруги, що вдалося завдяки глибокому психологізму твору та вдалому поєднанню звукових, світлових і візуальних ефектів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus