USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку постійно затоплює підвал багатоповерхівки. ФОТО

22 Жовтня 2015 15:15
Мешканці будинку по проспекту Соборності, 32 вимагають проведення будівельно-технічної експертизи стану будинку й виконання усіх робіт щодо усування причин затоплень, протікань, тріщин.

Про це інформує Район.Луцьк з посиланням на допис Тетяни Горюнової у спільноті "Луцьк європейський?!" у Фейсбуці.

«Терпець урвався! Ми вивчаємо досвід ОССБ, а на сьогодні складаємо акти й запити до МЖК, маючи намір з’ясувати, чому за заплачені протягом 19 років мешканцями гроші їм вистачало тільки «викачувати воду та хлорувати підвальне приміщення» (цитата із чергового звіту про виконані роботи), не доводячи діло до усування причин й чому від 1996 року вентилі не працюють», - йдеться у дописі.

Журналісти звернулися по коментар до автора допису. Зі слів Тетяни Горюнової, будинок майже в аварійному стані, багато років ніхто нічого не робив. Мешканці писали заяви й до міського голови, до ЖКГ, у санепідслужбу.

«То певним чином прецедент. Хочемо, щоб люди в інших будинках перейняли досвід – питання про оприлюднення інформації про хід подій. Позавчора ми шістьма під’їздами (десь 50 підписів було) склали акт-претензію щодо опалення на три адреси. Рух пішов – хтось щось почав робити», – розповіла активістка будинку.



На інтернет-ресурсі «Відкрите місто» опубліковано відповідне звернення

Луцькому міському голові Романюку М. Я., начальнику управління ЖКГ Кубіцькому І. Є., в. о. начальника Луцького міськміжрайонного Управління ГУ Держсанепідслужби у Волинській області Шведик Л.О., директору товариства «МЖК» Ковалюку В. А., мешканців під`їзду № 3 будинку 32 по пр. Соборності.

Звернення

Шановні пані та панове!

Вимагаємо компетентної ПРИНЦИПОВОЇ ОЦІНКИ й ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМ санітарного, технічного станів та утримання нашого будинку 32 по пр. Соборності м. Луцька.

Коротко по змісті: з першого року заселення (1996) мешканці будинку багаторазово зверталися у різні інстанції щодо стану підвалу, даху, дороги в арці між ІІІ та ІV під’їздами, сміттєвивезення, тріщин по стінах будинку й квартир. На теперішний час будинок має затоплення підвалу, тріщини по стінах будинку та квартир, вимагає ремонту даху та т. з. «лівньовки», з якої тече по сходових маршах на усіх поверхах ІІІ під”їзду, насипання та асфальтування дороги в арці, з якої під час дощів та танення снігу вода стікає до підвалу ІІІ під”їзду як до дренажного колодязю.

У жовтні ц. р. написано кілька заяв, складено акти, акти-претензії — копії додаємо:

* посилання на 9 фото, що зроблено під час складання актів нами вчора у підвалі

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=980300495354521&set=pcb.986821194710834&type=3&theater.

Вимагаємо проведення будівельно-технічної експертизи стану будинку 32 по пр.Соборності та виконання усіх необхідних робіт щодо усування причин затоплень, протікань, тріщин.

21 жовтня 2015 р. уповноважені

активісти під’їзду:

Горюнова Т.В., кв.101

Михальчук Н.П., кв.87

Прощерук М.І., кв. 85

Шут Т.М., кв. 91

вик. Горюнова Т.В., 096 385 56 96

Наразі проблему прийнято у товаристві «М.Ж.К.».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лучанин Показати IP 22 Жовтня 2015 15:39
В тому будинку досі не включили поалення в усіх квартирах. Будинок зі сторони двора дав тріщину, яку так-сяк замазали. Причина ще й у магазинах, які забудували і порушили фундамент. А труби в підвалі постійно прориває. Там повний жах. Соборності, 32 один із найгірших будинків у Луцьку. Ніхто тільки ним займатися не хоче. Може, хо ви напишете і порядок буде.
Анонім Показати IP 22 Жовтня 2015 15:44
зажерливе керівництво жеків і мжк треба лопатою по горбі бити щоб щось почали робити. тільки вміють кошти розкрадати і брехати.
Patrik Показати IP 22 Жовтня 2015 16:44
Я напевно не помилюсь, коли буду стверджувати про той факт, що в більшості наших багатоквартирних будинках міста аналогічні підвали, аналогічний стан систем тепло і водопостачання - гнилі, іржаві труби, неробочі крани, вентилі...Не дай Боже взимку в одній із квартир одного з будинків потече батарея опалення, то тепловики відключать від теплопостачання всіх квартиронаймачів даного будинку, а може й декілька багатоквартирних будинків на тривалий час... На жаль, це жорстока істина нашого сьогодення.
КУМ Показати IP 22 Жовтня 2015 17:25
Армагедон.Все тільки починається.Якщо люди не зрозуміють,що потрібно брати все в свої руки,то Алчевськ здасться забавою.Обєднуйтесь і боріться і нехай допоможе Вам Бог.
мжк Показати IP 22 Жовтня 2015 17:37
а нам всє пох- й
робота мжк Показати IP 22 Жовтня 2015 18:58
Рік назад прийшов взяти довідку про склад сімі. Вони заставили розписатись у пяти журналах по техніки безпеки : вода.газ.світло і тд і тп. Ходили писали акт до довідки. Акт підтверджував факт наявності у мене дитини? Маразм. Коли я заніс довідку сказали який д*біл писав акт. Оце маленька д*рна робота мжк.
осбб Показати IP 22 Жовтня 2015 20:29
Соколовська коли порядок наведеш.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus