USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку розпочали святкувати Різдво

25 Грудня 2014 12:57
Найбільше свято християн – Різдво Христове за григоріанським календарем відзначають у Луцьку прихожани Римо-Католицької церкви.

Різдвяна літургія відбулася 25 грудня у Кафедральному костелі Святих Петра і Павла у Луцьку.

Під час богослужіння були присутні представники міської влади, дипломатичного корпусу та пересічні лучани.

Сердечні вітання зі святом єпископ-ординарій Луцької дієцезії Римо-Католицької церкви Віталій Скомаровський висловив братам-греко-католикам та братам-православним, а також представникам Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку та представникам влади.

«Сьогодні Христос приходить до нас, щоб дати нам свою силу та радість, своє світло, отже, відкриймо наші серця для цієї благодаті та перепросімо його за всі наші гріхи», - звернувся до вірян єпископ.



Він зазначив, що сьогодні розпочинають святкувати Різдво Христове римо-католики та з нетерпінням очікуватимуть, коли інші християни приєднаються до святкувань. Єпископ підкреслив, що цього дня читають Євангеліє від святого Йоана, вступ до Євангелія, у якому, як у кожному вступі, розповідається про те, про що йтиметься далі. Так, учень Христа Йоан представляє свого Вчителя та його школу. Він розповідає про те, що трапиться, якщо ми будемо учнями Ісуса Христа, підемо за ним, як пішов апостол, що зміниться у нашому житті. У пролозі є два важливі слова – «світло» та «життя».



Вчора, коли відправляли першу різдвяну літургію, йшлося про те, що Господь дає нам світло і без цього світла істини людина не же бути вільною, про що неодноразово нагадував святий отець Йоан Павло II. Він говорив, що не системи та ідеології поневолюють людей, а головна проблема, що всередині людини – гріх, що завжди пов'язаний з неправдою. Тому Христос, який народжується, звільняє нас, адже він вказує на гріх, відкриває і прощає його. Єпископ наголосив, що світло Христа – це світло любові, коли Христос відкриває людям їхні слабості та немочі, він відкриває їх з любов’ю. Єпископ зауважив, що, аби християнство не залишалося теорією, Христос дає нам силу життя. Віталій Скомаровський зазначив, що вступ до Євангелія – запрошення кожному йти за Христом, отримати від нього світло істини та вічне життя з Богом.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ІМХО Показати IP 25 Грудня 2014 13:26
А хіба не Пасха є найбільшим святом християн?
подивована Показати IP 26 Грудня 2014 00:27
гунчику - ганьба, щоб це не прийти і не привітати наших польських друзів зі святом.з поваги до поляків, з поваги до беати. чи це тепер чубара всі ці функції виконує від ода? ще такого нікого не було.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus