USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку шукатимуть додаткові кошти на оздоровлення дітей зі сходу України

27 Червня 2016 14:58
Додатково 200 тисяч гривень з бюджету Луцька пропонують спрямувати на міжрегіональну співпрацю молоді. Значна частина цих коштів передбачена на оздоровлення на Волині дітей з Донеччини.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

Депутати розглянули проект змін до програми співпраці з молоддю та соціальної підтримки дітей, жінок та сім'ї на 2016-2017 роки.

Начальник відділу у справах сім'ї та молоді Луцької міської ради Олексій Веремійчик повідомив, що програма є збалансованою та діючою, але сьогоднішні реалії життя та інтеграційні процеси призводять до того, що сучасна молодь прагне більше концентруватися на роботі заради єдності в державі та допомоги ближньому. Так, є низка пропозицій, наприклад – вже два роки поспіль у дитячому таборі «Ровесник» відпочивають діти з Волновахи – міста-партнера Луцька, що є елементом культурного обміну та встановлення патріотичного духу, співпраці сходу та заходу. Є низка ініціатив, у яких молодь Луцька бере або могла б брати участь, а зміни до програми, зі слів посадовця, допомогли б збільшити кількість таких заходів у Луцьку та надати можливість ініціативній молоді брати участь у подібних заходах за межами області.

Зміни до програми передбачають спрямувати додатково 200 тисяч гривень на рік на міжрегіональну співпрацю учнівської та студентської молоді, ознайомлення з традиціями, побутом, історичною спадщиною, організацію спільних оздоровчо-спортивних та мистецьких заходів та сприяння молодіжно-культурному обміну. З цієї суми значну частину коштів передбачать на оздоровлення дітей у таборі «Ровесник».

На виконання програми пропонують спрямовувати загалом 780 тисяч гривень на рік з міського бюджету. До прикладу, на організацію та проведення заходів, спрямованих на формування національної свідомості та патріотизму («Бандерштат») передбачили 40 тисяч гривень, на організацію святкових проводів призовної молоді до Збройних сил України – 11 тисяч гривень щороку.

Члени комісії рекомендували підтримати проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Anonymous Показати IP 27 Червня 2016 17:50
Своїх уже оздоровили всіх... Проблем в місті немає? З якого бюджету? Візьміть кошти спонсорів - і вперед!
Олег Показати IP 27 Червня 2016 20:29
а своїх оздоровлювати не треба?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus