USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьк завітали «майданівці»-учасники міжнародного велопробігу

7 Травня 2015 19:30
Близько 17:00 учасники «Ходи-велопробігу «STOP ВІЙНУ» на двоколісних в’їхали у Луцьк. На відміну від інших міст, їх не зустріли ні губернатор, ні мер обласного центру.

Координатор проекту Василь Любарець розповідає, що Луцьк – це уже 22 місто на їхньому шляху.

«Ми хочемо підняти весь народ, аби зупинити війну. Наша хода розрахована на півроку й триватиме до 25-го жовтня. Завершимо її в Києві, на Майдані. Впродовж цього часу відвідаємо 40 столиць Європи, 40 міст США, і провінції Канади», - говорить громадський активіст.

Василь Любарець каже, що побачив цікаву тенденцію: пересічні люди зустрічають з обіймами, а влада - навпаки.

«Нас всюди люди «носять на руках». В Дубно нам вручили коровай, дорогою до вас ми зупинилися, аби поїсти. Зайшли в одну хату та попросили у них купити молока. Нас там не те, що молоком напоїли, а Валентина Назаркевич ситно нагодувала й дала в дорогу кілька літрів соку та чотири десятки яєць. Таке до нас ставлення українців», - ділиться враженнями учасник велопробігу.

«Щодо влади, то все навпаки. Нас 16 чоловік у команді, ми прийшли в Міністерство закордонних справ України та поставили їм завдання допомогти оформити закордонні паспорти та візи, адже ми - господарі нашої держави. Втім, від нас вимагають чималих коштів та часу для бюрократичних процедур. Таке враження, що для них головне тільки одне – піар і «бабки». Інколи є розуміння від місцевої влади, але не завжди. Зокрема, мер Переяслава-Хмельницького нас зустрів, з нами проїхався містом. У Черкасах усе було по-іншому, там від нас втекли, навіть руку не подали, а на вітання «Слава Украні!» ніяк не відповіли», – розповідає Василь.

На запитання, чому їх не зустрічають Луцький міський голова Микола Романюк та голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, учасник велопробігу Василь Любарець відповів так: «Я не знаю чому їх немає – це їхні проблеми. Так, ми не повідомляли особисто представників влади про наш приїзд, тому претензій не висловлюємо. Втім, тут є ви, інші нас теж зустрічали без особливих запрошень».
Після спілкування із журналістами, вони направилися в облдержадміністрацію. В приймальні голови ОДА лишили послання, в якому говорять про незламність українського духу та висловлюють прохання допомогти зупинити війну. Далі заїхали в Луцьку міську раду. Трохи зачекали, до них таки під’їхав мер і заступник, аби привітати та отримати послання.

Учасники пробігу закликають усіх долучатися до них, єдина умова - бути «майданівцем».

«Тут не головне те, щоб людина брала участь у буремних подіях на Майдані в Києві. Ви могли і на місцях відстоювати незалежність і волю України. Головне відчувати себе господарями власного життя і нашої країни, а владу вважати за слуг. Таких людей я бачу по очах і посмішках», - додає Василь.

Наступна зупинка – Берестечко.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що до Луцька наближається всесвітня «Хода-велопробіг «STOP ВІЙНУ» й представили карту руху учасників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus