USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку відповіли на петицію щодо подорожчання проїзду в маршрутках

17 Січня 2017 09:18
Пропозиції та зауваження щодо проекту рішення про вартість проїзду в міських маршрутках прийматимуть протягом місяця, - повідомили у міськраді.

Збір підписів на підтримку електронної петиції щодо недопущення підвищення ціни проїзду в маршрутних автобусах Луцька у 2017 році розпочали 19 грудня. У петиції, автором якої є Сергій Прилепа, йшлося про те, що маршрутки у місті переповнені, тож перевізники говорять неправду, стверджуючи, що вартість квитка у 3 гривні для них є невигідною. Автор петиції просив міського голову та депутатів міськради не допустити підвищення вартості проїзду.

У відповіді міськради, яку оприлюднили 16 січня, повідомили, що виконком Луцької міської ради розглянув кожне звернення та надав розрахунки суб’єктів господарювання, що здійснюють перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах.

«Насамперед, варто зауважити, що встановлення тарифів на перевезення відбувається виключно відповідно до чинного законодавства у даній галузі. Підставою для прийняття рішення є наявність економічно обґрунтованих розрахунків, здійснених відповідно до Методики, затвердженої Наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 17.11.2009 №1175 та проходження процедури прийняття регуляторного акту відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Разом із цим повідомляємо, що відповідний проект рішення включено до плану діяльності з підготовки регуляторних актів, який буде винесений на затвердження на чергове засідання виконкому міської ради, після чого буде розпочато регуляторну процедуру щодо проекту рішення виконавчого комітету «Про вартість проїзду в автобусах, що працюють на міських маршрутах в звичайному режимі руху та режимі маршрутного таксі», - йдеться у відповіді за підписом заступника міського голови Сергія Григоренка.

Як пояснили у мерії, під час проходження регуляторної процедури відповідно до законодавства, надається мінімум один місяць для обговорення та отримання пропозицій та зауважень. Проект рішення буде оприлюднено на офіційному сайті Луцької міської ради, розділ «Нормативні акти», «Регуляторні акти», та в газеті «Луцький замок».

Нагадаємо, що виконком нещодавно ухвалив рішення про обстеження пасажиропотоку на тих маршрутах, перевізники яких просять підвищити вартість проїзду до 5 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 32
Пасажир Показати IP 17 Січня 2017 09:27
З 1 березня буде по 5 і ніхто нас запитувати не буде.Хто більше....гра починається.
Лучанка Показати IP 17 Січня 2017 09:34
Не вірте тим пройдисвітам. Не треба нічого підінмати
менгель Показати IP 17 Січня 2017 09:55
мой плюс дал +5!!!
Володимир Показати IP 17 Січня 2017 10:07
Шановні пасажири, як ви думаєте, чому проїзд дорожчає? Тому, що квитки ніхто не бере, як один з факторів ? Потім вони дають звіти, людей немає - маршрут збитковий, як наслідок підняття цін. Думаю все одно як на 5 піднімуть, ніхто квитки не буде брати, бо жалітися всі вміють, а взяти елементарно квиток, всім лінь...
Сергій до Володимир Показати IP 17 Січня 2017 11:30
так це без різниці - поки не буде контролю тих квиточків - нічого не буде. Ті маршрутчики можуть звітувати як схочуть - а якщо потрібно просто на лапу дадуть і ппц. Потрбіно посинати з того, що перевірити кому це все належить і до кого в міськраді ростуть руки від цього "бізнесу". P.S. було б гарно відрубати ці руки по саму ......
Анонім до Володимир Показати IP 18 Січня 2017 23:40
наївний хлопчик. у водія є ліві квитки, які він може роздавати наліво і направо, а у книгу все-одно запише стільки як треба
Я Показати IP 17 Січня 2017 10:21
"Рух" маршруток різних № маршрутів (9, 9а, 32, 25 тощо) від Старого ринку до ТЦ"Гостинець": 1. Старий ринок - Під"їхала - постояла 3-5 хв. - поїхала; 2. Зупинка ЦУМ - під"їхала - постояла 3-5 хв. - поїхала; 3. Зупинка "Там Там" - під"їхала - постояла 3-5 хв - поїхала. А у них там ЗУПИНКА, а не СТОЯНКА!!! А тепер питання: Якого милого на цих зупинках стільки часу простоюють маршрутки? Приблизно таке питання я задав водієві, і він ось що відповів (правда я трічі задавав це питання, адже водій вперто ігнорував мене): "Ще не всі зібрались". Я перепитав його: "Хто всі?". А далі з боку водія гра в мовчанку. За що підвищувати тарифи за те, що маршрутки більше стоять ніж їдуть, ігнорування, хамство?
? Показати IP 17 Січня 2017 10:38
Спочатку необхідно встановити контроль за кількістю проданих квитків та виручкою за перевезення Виручка водіїв в три рази більше ніж вони декларують.
Андрій до ? Показати IP 17 Січня 2017 13:44
не в 3, а в 33 рази
Корінний лучанин Показати IP 17 Січня 2017 10:52
В мене таке враження , що зверху всі дописувачі не володіють інформацією про економічну ситуацію в УКРАЇНІ. Пишуть пусті пости, аби шось писати ! Ціну на проїзд вже підняли в в багатьох обл. центрах України . По 4грн. проїзд у ТЕРНОПОЛІ - маршрутка, тролейбус -3грн. У луцьку теж буде так само, по 5грн. не буде , а по 4грн це- 100%. На гривню вже включили друкувальний верстат!!! От цікаво, на дурні пости НАСТАВЛЯЮТТЬ ++++!? Це певно ,від "великого" розуму!
корінний лучанин до Корінний лучанин Показати IP 17 Січня 2017 11:59
А що,розуму не хватає "нік"придумати.
Ківерці до Корінний лучанин Показати IP 17 Січня 2017 18:24
Ви про яку економічну ситуацію пишете? Для перевізників чи для пасажирів? Луцьк Ківерці одні за 11 грн возять, інші 12, а є такі що і 7.50 грн тарифи незаконно піднятті і необгрунтовані, не завіренна тарифна сітка, а тикають людям якісь папірець з печаткою перевізника. І саме головне люди мовчать, їх везуть водії-хами, які зранку навіть тиск в медика не перевірили, кров на вміст алкоголю не здали! В салоні маршрутки жодної інформації про стаховика, тел.перевізника нема, де знаходитьмя аптечка....нічого нема, а вісять пости голих жінок)))) одним словом везуть стадо людей в грузовій машині!!! Скажіть мені хто це має контролювати????!!!
Анонім до Корінний лучанин Показати IP 18 Січня 2017 23:44
що ти мелеш ? ти ще розкажи про світову економічну кризу. тут питання як 2х2. НЕМАЄ законних підстав підвищити вартість проїзду, бо немає ОБЄКТИВНИХ даних щодо пасажиропотоку
Анонім до Корінний лучанин Показати IP 19 Січня 2017 00:09
у Львові проїзд у маршрутці - 4 грн, але безкоштовно їздять всі пенсіонери. у Рівному - 3 грн., безкоштовно - до 5 пільговиків. у люцьку пенсіонери ніколи не їздили безкоштовно в маршрутках
.......... до Корінний лучанин Показати IP 27 Січня 2017 05:10
Про це на своїй сторінці у «Facebook» повідомив Артем Семехін. Після відмови міського голови підвищувати вартість проїзду жоден автобус не виїхав на маршрут, містом курсував лише комунальний транспорт. Але завдяки терпінню міського очільника від ВО «Свобода» та мешканців міста, приватні перевізники замість підвищення вартості проїзду в громадському транспорті змушені були знизити тарифи на проїзд. «В Конотопі зменшено вартість пасажирських перевезень з 3 грн до 2,5 грн! Приватні перевізники приносять свої вибачення громаді і погоджуються на такий тариф! Виключення склало лише ПП Корунд-С, з яким вже практично анульовано всі договори. Нехай самі тепер їздять по 6 гривень», - наголосив міський голова Конотопа.
сашко Показати IP 17 Січня 2017 11:05
Та в нас так все в країні ... офіційно підприємства є збиткові а насправді капусти валом дякуючи корупції ... так і з маршрутками, офіційно збиткові бо квитків тільки стільки скільки є... а реальні прибутки ніхто небачить ...
Лучанин Показати IP 17 Січня 2017 11:05
Я згідний платити 5 грн, але наведіть порядок з квитками та, маршрутками. Більша ціна-більший комфорт. А їздити в маршрутках коли ти стоїш і не тримається за поручні (бо тебе підтримують інші стоячі люди) я не згідний. Чому водії мають вільний доступ до грошей?
Анонім Показати IP 17 Січня 2017 11:10
Я за електронний квиток. Який перевізник поставить обладнання для електронного обліку, тому й дозволити підняти плату за проїзд. Ви будете приємно здивовані, бо провівши калькуляцію перевізники відмовляться, оскільки з тих 5 гривен треба буде сплатити податок, а зараз не платять.
Лучанину від Корін Показати IP 17 Січня 2017 12:28
Ви що , шановний, такий НАЇВНИЙ? Про КОМФОРТ, який згадуєте , мова не йде. Він не буде таким , який ви його хочете! Чому не буде? Та по тій простій причині, що весь міський транспорт треба ЗАМІНИТИ на ДОВГОМІРНІ тролейбуси і маршрутні автобуси замість цих існуючих маломірних маршруток БОГДАНІВ, які вже віджили своє. Це я вам пояснюю спеціально бо ви цього не розумієте, а пишете що на ум прийде. Жалієтесь на водіїв. А водії тут при чому? Він не зацікавлений возити повітря! В Маршрутку поміщуються 43 людини і це по технічній характеристиці автобуса. Звичайно, що тісно буде в маршрутці, а якщо ще хтось із дит. коляскою зайде то взагалі ситуація стає НЕСТЕРПНОЮ.
Лучанин до Лучанину від Корін Показати IP 17 Січня 2017 13:40
Я не говорю про комфорт ( шкіряне сидіння, чи телевізор) Я говорю про те, щоб їздити комфортно, вони так їздять встояти не можна, то з місця рвуть швидко, то тормозять швидко... А коли ти стоїш з сумкою в руках. Іншою рукою тримається за поручень. І тебе ще просять передати за проїзд. Як втриматись? + Чому не можна мити і витирати поручні? Все засмальцовані, бридкі на дотик. Коли сидиш біля вікон невідома чорно коричнева суміш плаває в заглушці вікна.
Оля Показати IP 17 Січня 2017 12:34
Да за квитки це плюс.Але треба заборонити стоячі місця.
Степан Показати IP 17 Січня 2017 12:54
Варто, перш ніж піднімати ціни за проїзд, вивчити досвід роботи маршруток та практику обілечування у Чернівцях. Там водій персонально збирає гроші і вручає квитки пасажирам у двох випадках: при вході у салон або при виході із салону. Департаменту варто створити комісію із представників влади та підприємців і вивчити цей чернівецький досвід. Особлива увага причині чому так роблять водії!!!!! Чому проводять персональні обілечування! Сподіваюся, що після цього власники транспортних засобів добре подумають - чи залишити стару схему відмивання виручки водіями і власниками, і чи переходити на нові тарифи!!!!! Пропоную вивчити це питання громадським активістам, які заробляють свій хліб на грандівських фінансуваннях, або активістам інтернет-видань.
Думка Показати IP 17 Січня 2017 12:58
Навести порядок в транспорті просто. Запровадити електронний квиток, який регулюватиме вартість проїзду залежно від відстані і контролюватиме визначену кількість пасажирів в салоні. Пасажирам вигідно і зручно. Перевізникам і владі таке запровадження зовсім невигідно і незручно. Тому ніякого покращення для пасажирів не буде.
Лучанка Показати IP 17 Січня 2017 13:01
Дуже цікаво знати, о якій годині завершують роботу маршрутки від зупинки "Центральний універмаг". Минулої неділі вже після 23-10 хв. не було жодної маршрутки. А їхня робота входить у загальну вартість проїзду. Хто економить паливо?!!!!! Превізник чи водій?!!!!! Хто має контролювати дотримання графіків?!!!!! Навіщо чиновники у департаменті транспортних перевезень. Складається враження, що вони лише для того, щоб користуватися ними безкоштовно, про що потурбувалася міська влада.!!!!!!!
Анонім Показати IP 17 Січня 2017 14:55
А 23,24, 4 взагалі ввечері катастрофа. Ні на Вересневе ні з вересневого.
Анонім Показати IP 17 Січня 2017 15:53
А сьогодні Верховна Рада прийняла Закон про електронний квиток
водій Показати IP 17 Січня 2017 19:03
я в 2012 році на запчастини і бензин тратив в 5-6 раз менше грн чим зараз якщо тоді проїзд вартував 1,5-2 грн то зараз має вартувати 8-12 грн перевізники тут недочого спитаєм яценюка гонтарєву і т.д. хліб дорощає - то фігня, а от маршрутки то вже протест пересідайте на тролейбуси і не партесь перевізники - то приватники, як міськрада взагалі може їм навязувати тарифи? - громадяни мудріші. самі проголосують своїми гаманцями. тут підприємці є? за яку ціну ви готові провадити свою діяльність вирішуєте лише ви!хай міськрада на комунальний транспорт встановлює тариф. дивно, що вони ще на таксі тариф не встанровили, дорочі вони в разів так 5 подорощали за останні 5 років
Анонім до водій Показати IP 17 Січня 2017 20:26
Дядя водій, скільки ти зшибаєш за день? А скільки платиш податків ? Дядя водій, а з чиїхось податків виплачують пенсію твоїй мамі, твому татові, вчать твоїх дітей у школі, платять твоїй дружині декретні. Дядя волій, тобі не соромно? Так само як ти мав 20 баксів в день у 2012 році, в цьому році май 5 так як усі. заклацай трошки варєжку.
Волиняка до Анонім Показати IP 17 Січня 2017 21:41
На рахунок комфорту, всі ми їздимо на грузових машинах, які купляють в Індії, і тут роблять з них автобуси. На рахунок зарплати, водій повинен заробити на солярку, здати план перевізнику, здати ДЕПО, а те що залишиться - це його заробіток. Нехай введуть єдиний електронний квиток і тоді не буде перегонів між маршутками, всі будуть їздити по графіку, водії будуть уважніші, не будуть різко стартувати і різко гальмувати. Ви всі маєте діло до водіїв, а до перевізників ні. А те, що водії оформлені на мінімальну зарплату, нікого не хвилює, хоча та мінімалка не завжди виходить. А на цю зарплату водій має від*їздити 12 годин, а то й більше, а в вихідні дні ремонтувати автобус за "Спасибі".
водій до Анонім Показати IP 17 Січня 2017 21:52
звісно, зараз скрутніше чим 5 років тому, але я плачу від 5 до 10 тис в місяць податків і натомість моя мама отримує 1000 грн в місяц пенсії плачу за дітей 2 садочок і 2 школярок крім того з дружиною підтримуємо трбох стареньких бабусь і в день ця радість аби в 20 баксів вліз такщо якщо я заклацну - то моїй сім"ї скрутно стане. і я пишу як водій легкового особистого транспорту, а не водій автобуса якти певно подумав ))
Анонім до водій Показати IP 18 Січня 2017 23:48
та що ти свистиш. водій фури стільки податків не платить
Оля до водій Показати IP 17 Січня 2017 23:47
У 2012 році я за зарплату в три рази більше всього могла купити, ніж сьогодні, зарплата на місці, а ціни на все зросли навіть дуже. Моя думка- перевезенням пасажирів по місту має займатися саме місто, а не приватні підприємці. Хай гроші йдуть у бюджет міста, а не "бізнесменам". Водіїв слід контролювати у якому стані вони виїжджають на роботу, технічний стан автобусів, чистоту теж. Тоді будемо говорити про ціну проїзду. Наші деякі маршрути на халабуди циганські схожі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus