USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучани вклонилися першому Президенту України

29 Вересня 2014 13:39
У Луцьку вшанували пам’ять першого президента України. З нагоди 148-ї річниці від дня народження відомого керівника української держави, визначного історика, науковця та публіциста Михайла Грушевського, представники влади та громадські активісти поклали квіти та вінки до пам’ятника йому.

Саме сьогодні, 29 вересня, майже сотня лучан прийшли вшанували пам’ять видатного українця та голови Центральної Ради Української Народної Республіки Республіки Михайла Грушевського.
«Це - наш перший президент, а, отже, й надія на те, що Україна колись таки буде вільною, справжньою та вічною. Шкода, що сьогодні в Україні є певні непорозуміння, й люди не миряться між собою. Але постать Михайла Грушевського вселяє надію на те, що Україна, врешті-решт, буде самостійною», - поділилася власними думками із кореспондентом Інформаційного агентства Волинські Новини лучанка Марія Ковальчук.
Зі слів голови Волинської обласної організації Союзу українок, депутата Луцької міськради Любові Ганейчук, Михайло Грушевський робив усе для того, аби Україна була вільною. «Він для України був усім: першим Президентом, філософом, політиком та націоналістом. Хочу провести певну аналогію між минулими й сучасними історичними подіями. Зокрема, було таке, коли розпустили українську армію, наголосивши, мовляв, «Україну на штиках годувати не будемо, й потрібно бути разом із Росією – вічною та доброю». Як же тоді помилялися українці! Згадайте хоча б трагедію під Крутами, що є аналогічною до загибелі Небесної сотні на Майдані. Звідси можна зробити лише один висновок: Москва як

була, так і залишається довічним ворогом України», - запевняє обраниця громади.
На думку першого заступника Луцького міського голови Святослава Кравчука, найбільша проблема українців – невміння й небажання враховувати усі великі помилки, скоєні попередниками:

«Саме тому усі негаразди, зокрема й 18-х років, повторюються в Україні й зараз. Кожен хоче бути гетьманом, кожен має велике бажання зробити український народ та державу щасливими, але у реалії це не переходить. Тому хочу порадити всім українським політикам, які йдуть на вибори, іще раз уважно прочитати Грушевського і подивитись історію України, починаючи хоча б з 1918 року. При цьому необхідно зробити все для того, аби Україна була незалежною державою, а її люди пишалися тим, що є українцями», - наголосив посадовець.
.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Анонім Показати IP 29 Вересня 2014 13:55
Проблеми бізнесу не стоять на місці. Їх вирішує (на фото) чоловік по мобільному. А дівчатам балачки. Такий ми народ, УКРАЇНЦІ одним словом.
лучанин Показати IP 29 Вересня 2014 13:55
А що там таке зі заду будуют? Часом не кінотеатр? Щось чи кіна більше не буде.
Андрій Показати IP 29 Вересня 2014 14:02
І кому все оце потрібно??? відбувають номер замість працювати. чи вклонялися під час обідньої перерви?
каліндар до Андрій Показати IP 29 Вересня 2014 14:10
Могли бі в неділю піти і кланятися хоч до вечора. Нє, привикли в робочий час панти ганяти...
Анонім Показати IP 29 Вересня 2014 14:18
Людям нема чого робити бо скільки заводів угроблено.
вова Показати IP 29 Вересня 2014 14:27
да дівчата балакають свої проблеми і як вихідні проводили розказують дуже вони там відчувають чому прийшли туди -така робота.
саня Показати IP 29 Вересня 2014 14:28
дівки розказують хто більше знае про першого Президента таких туди краще не брати =це мабуть для галочки що були
Света Показати IP 29 Вересня 2014 16:31
Национальные костюмы у вас на Волини больше смахивают на белорусские .
політолог Показати IP 29 Вересня 2014 17:07
Чотири барани з квітками в руках не знаючи ісорії України прийшли віддати шану голові Центральної ради України ,а не першому президентові.В тій Конституції 29-квітня 1918-го року навіть і згадки не було про посаду президента і в зв'язку з "переворотом" Скоропадського вони наложивши в штани ледь вспіли прорзлітатися по світі,а сьогоднішні так "шанують" "ПЕРШОГО" ПРЕЗИДЕНТА. Сором таким правителям від влади.
Дончанин Показати IP 29 Вересня 2014 17:18
27 января (9 февраля) 1918 г. представители Центральной рады подписали сепаратный мирный договор с Германией и Австро-Венгрией, на основании которого Украина была оккупирована австро-германскими войсками. Иніми словами, Грушевский был первм украинцем в этом веке, сдавшим Украину иностранным завоевателям.
Андрій до Дончанин Показати IP 29 Вересня 2014 19:44
Ну він же кращий чим Ленін. Бо свій. А нутро те саме. буде час і їх памятники поперевертають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus