USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку встановили новий рекорд до Дня матері

12 Травня 2019 17:08
Місто знову потрапило до «Книги рекордів України» за організацію флешмобу «Подзвони своїй мамі, привітай її через SMS».

Рекорд встановили під час 10-го фестивалю «Вишиті обереги єднання», приуроченого до Дня матері, 12 травня у Луцьку.

Рушник завжди відігравав особливу символічну роль у житті українців. Особливо важливу роль він посідав у вшануванні Ісуса Христа та Матері Божої, а у весільному обряді як один з найважливіших атрибутів. Важливі події у житті народу не обходилися без рушників, які, окрім декоративного навантаження, мали великий образно-символічний зміст.

Одвічний символ українського народу вже традиційно щороку вшановують у Луцьку в рамках фестивалю, автором ідеї якого є заслужений діяч мистецтв України Віталій Іваницький. Він виступив з ідеєю щороку у День матері прикрашати вікна осель, балконів, організацій, підприємств, державних установ, навчальних та шкільних закладів, офісів, вітрини магазинів вишитими рушниками. Факт такого оригінального оформлення всього міста вишитими рушниками є символічним моментом народження сучасних традицій пошанування материнських оберегів, вишитих рушників і своєрідним елементом єднання українського народу.

Луцьк за креативне художнє оформлення вишитими рушниками міста у 2016 році був нагороджений дипломом національного проекту «Книга рекордів України» як перший в Україні рекорд масового оформлення вулиць міста вишитими рушниками.

З вітаннями до учасників фестивалю зверталися представники різних релігійних конфесій, міської влади та проекту «Книга рекордів України», а також заслужений діяч мистецтв України, відомий поет-пісняр Степан Галябарда.

Так, виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що свято Дня матері дуже символічно поєднане з прекрасною акцією «Вишиті обереги єднання». Він зауважив, що ніщо нас не єднає так, як українське коріння, те, що було властиве нашим бабусям та дідусям, предкам, які в кожен рушник вкладали душу. Тож сьогодні лучани символічно об’єднуються заради майбутнього, показують усім, що вміють бути разом, єдиним українським народом, якого ніхто не зможе зупинити. Також Григорій Пустовіт вручив подяку міського голови автору ідеї фестивалю Віталію Іваницькому.


Представник національного проекту «Книга рекордів України» Олександр Шустерук зауважив, що Луцьк вміє дивувати Україну та закордон, адже став містом рекордів. У Луцьку зафіксували 14 рекордів, серед яких найдовший рушник, найбільший бутерброд із сала тощо. Сьогодні у Луцьку започаткували новий рекорд. У рамках фестивалю організували флешмоб «Подзвони своїй мамі, привітай її через SMS». Національний проект «Книга рекордів України» проголосив: Луцьк отримує диплом за встановлення рекорду України у категорії масових заходів за найбільшу кількість учасників з вишитими рушниками, які зателефонували і надіслали SMS-повідомлення представникам жіночої статі у свято Дня матері. Точну кількість учасників повідомлять згодом. Після вручення диплому секретареві міськради лучани взяли участь у традиційному формування вишитого рушника єднання на Театральному майдані та вулиці Лесі Українки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Всезнайко Показати IP 12 Травня 2019 17:49
Яка держава, такі й рекорди...
Олександр Показати IP 12 Травня 2019 19:49
Шапіто у його гірших традиціях. Шкода тільки дітей, яких змушують у цьому брати участь.
Лучаночка Показати IP 12 Травня 2019 19:57
наше любе місто Як тебе не любити Луцьку -мій!!!!!!
Ахаха Показати IP 13 Травня 2019 08:01
І не було ж провокаторів з кухонними чи банними рушниками, і ніхто не заважав, не так як на акції ”Безсмертний полк”. Попри те що там всі за власним бажанням прийшли, а тут 90% зігнали.
Лучанин до Ахаха Показати IP 13 Травня 2019 18:09
А чому ви думаєте, що на Свято матері людей зганяють? Як на мене День перемоги і День матері - це два пов"язані свята, бо хто найбільше зазнав горя від війни? Хіба не матері?
Раз на рік Показати IP 13 Травня 2019 15:34
Чи є де в світі така показушна тяга до рекордизму!? А то ж як насправді! живеться тим матерям ,скільки вони допомоги на своїх малих й ще менших дітей одержують !?Як держава опікується захистом ,коли мати чи дитина серйозно або не виліковнио хворі!? Чи є привід до справжньої радості!? І тииишаааа....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus